Ana Sayfa FUTBOL 10 Eylül 2023

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonu oldu

Türkiye Futbol Federasyonu’nun ‘Türkiye Futbol Oynuyor’ projesi kapsamında destek verdiği, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız, İtalya’da organize edilen Avrupa Şampiyonası’nın finalinde Portekiz’i 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı. İlk maçında Portekiz’e 2-1 yenilen, ikinci ve üçüncü maçlarında İrlanda’yı 5-1, İtalya’yı 5-2 mağlup eden Ay-yıldızlılar, yarı finalde ev sahibi İtalya’yı bir kez daha 8-1 gibi farklı bir skorla geçtikten sonra bugün de Portekiz’den rövanşı 2-1’le alıp kupayı kaldırdı.

Padova kentindeki Palestra Comunale di Salboro’daki final maçı büyük çekişme içinde geçti. İlk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlanan müsabakanın ikinci yarısında çok iyi bir futbol ortaya çıkaran Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız, 2 gol birden bularak mücadeleyi 2-1 kazanıp Avrupa Şampiyonluğuna ulaştı. Maçın bitiş düdüğüyle büyük bir coşku yaşayan Milli Takımımız, hep birlikte “Türkiye” tezahüratları yaptı.

SPORCULARI TEBRİK ETTİLER

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası öncesi son kampını TFF Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapmıştı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir araya gelen Ay-yıldızlılar şampiyonluk sözü vermişti. Başkan Büyükekşi finalden hemen sonra Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın’ı telefonla arayarak bu başarıdan dolayı tebrik etti. TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Kulüp Lisans İşleri ve Engelli Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Günay da teknik heyet ve oyuncuları kutladı. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya da Birol Aydın’ı arayıp görüntülü görüşmede tüm oyuncuları tebrik etti.

Roma Büyükelçisi Ömer Gücük de TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy ve Down Sendromlu Futsal Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Acar’la görüşerek şampiyonluk nedeniyle kutlamada bulundu. Maçı tribünden izleyen Milano Başkonsolosu Mehmet Özöktem de karşılaşma sonunda oyuncuları tebrik ederek bu coşkuya katıldı.

selyus