Ana Sayfa FUTBOL 26 Ekim 2022

PSG tribünleri Maccabi Haifa maçında “Gazze direniyor, Filistin’e özgürlük” pankartı açtı

Paris Saint-Germain’in dün gece Parc des Prince’te İsrail’in Maccabi Haifa takımını 7-2 mağlup ettiği maçta tribünlerde Filistin bayrakları açıldı. PSG taraftarları da bayraklara alkışlarla destek oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarının 5. haftasında PSG, Benfica ve Borussia Dortmund, üst tura çıkmayı garantiledi.

PSG’nin en koyu taraftar grubunun yer aldığı kale arkasında Filistin bayraklarının yanı sıra “Gazze yaşıyor, Gazze direniyor, Filistin’e özgürlük” yazılı bir pankart da yer aldı.

FASLI HAKİMİ ISLIKLANMIŞTI

PSG’nin Faslı sağ beki Achraf Hakimi, Devler Ligi’nin 2. haftasında Haifa’da oynanan ve 1-3 kazandıkları maçta bazı İsrailli taraftarların tepkisini çekmişti.

Hakimi açıklamalarıyla Filistin’e destek vermesi nedeniyle ev sahibi takımın taraftarları tarafından oyuna girerken yuhalanmıştı.

Hakimi ise kulaklarını kapatarak, “Sizi duymuyorum” işareti yapmıştı.

MESSİ’DEN YENİ REKOR

H Grubu’nda Paris Saint-Germain (PSG), konuk ettiği Maccabi Haifa’yı 19. ve 45. dakikalarda Lionel Messi, 32. ve 64. dakikalarda Kylian Mbappe, 35. dakikada Neymar, 67. dakikada Sean Goldberg (kendi kalesine) ve 84. dakikada Carlos Soler’in ağları sarsmasıyla 7-2 mağlup etti. İsrail ekibinin gollerini, 38. ve 50. dakikalarda Abdoulaye Seck kaydetti.

Messi, bu sezon Avrupa’nın 5 büyük liginde forma giyen oyuncular arasında resmi maçlarda 10’un üzerinde gol ve asiste ulaşan ilk oyuncu oldu.

selyus