Ana Sayfa FUTBOL 9 Ekim 2015

Şikenin altı boş çıktı

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım adil yargılanınca suçsuzluğu ortaya çıktı. 3 Temmuz Süreciyle ilgili yeniden yargılama davasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 36 sanığın ”şike” ve ”örgüt” suçundan beraatine karar verdi.

AZİZ YILDIRIM BU İŞ BİTMEDİ DEMEDEN BİTMEZ (!)

Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Paralel yapının yargıyı parmağıyla oynattı yıllarda hedefine dünyanın marka kulüplerinden Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı aldı. Ancak Aziz Yıldırım’ın kolay bir lokma olmadığını hesaplayamadılar. Dört yıldan bu yana suçlu olmadıklarının müadelesini veren Yıldırım, mahkeme kararının ardından bir kez daha haklılığı ortaya kondu. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticileri İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Ali Yıldırım ile aralarında Tamer Yelkovan ve Cemil Turan’ın da olduğu Fenerbahçe’den yargılanan tüm şahıslar için önceki hükmün iptaline ve beraatlarına karar verdi.

Fenerbahçe 4 yıl 3 ayı aşkın süredir devam eden 3 Temmuz Sürecinde onur mücadelesini kazandı. Yeniden yargılamada mahkeme heyeti, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu ile aralarında Tamer Yelkovan ve Cemil Turan’ın da olduğu Fenerbahçe’den yargılanan tüm şahıslar için önceki hükmün iptaline ve beraatlarına karar verdi, kurulan kumpaslar çöktü, adalet yerini buldu.

Davada kararın açıklanacağı 6.duruşma İstanbul Adalet Sarayı Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Yerleşkesi’nde görüldü.

13. Ağır Ceza Mahkemesinde Hakim Ahmet Civelek başkanlığındaki davada ilk olarak yoklama ve kimlik tespiti yapıldı. Duruşmada Başkan Aziz Yıldırım, Asbaşkanlar İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu ile Mali İşler Koordinatör Tamer Yelkovan hazır bulundu. Fenerbahçe Spor Kulübü yönetim kurulu üyeleri de duruşmayı takip ederken, çok sayıda Fenerbahçe taraftarı dışarıda kararı heyecanla bekledi.

Mahkeme heyeti saat 16,10’da salondaki yerini aldı. 5. duruşmada mütalaasında Fenerbahçe’den yargılanan tüm şahıslarla ilgili önceki hükümlerin iptalini ve beraatlarını talep eden Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun’un da salona saat 16,23’te gelmesinin ardından duruşma saat 16,26’da başladı.

Avukatlar savcının beraat yönündeki mütalaasına ilişkin söz aldı. Daha sonra mahkeme başkanı Hakim Ahmet Civelek sırayla taraflara söz verdi.

Başkan Aziz Yıldırım “4 sene 3 aydır mahkeme sürüyor. Onur mücadelesi yapan bir topluluk var burada. Şahsım ve tüm arkadaşlarım adına beraatimizi istiyorum” dedi.

Aziz Yıldırım’ın ardından söz alan yöneticiler ve çalışanlar da, beraatlerini talep ettiler

Duruşmada avukatlar tek tek söz alıp mahkemeden beraat talep etti.

Avukatların konuşmalarının ardından yargılanan isimlere son sözleri soruldu. Tüm yargılanan isimler beraatlerini isterken, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, “Şahsımın ve bu davada yargılanan tüm arkadaşlarımın beraatini talep ediyorum” dedi.

Mahkeme başkanı son sözlerin ardından saat 17,40’ta karar için duruşmaya ara verdi.

İki saatlik bekleyişin ardından mahkeme heyetinin kararları açıkladı ve şike davasında yargılanan başta Aziz Yıldırım olmak üzere tüm Fenerbahçelilere beraat kararı verdi.

 

selyus