Ana Sayfa FUTBOL 29 Haziran 2016

UEFA’dan haçlı kararı

UEFA, Avrupa Şampiyonası çeyrek final maçlarında İstanbul’daki terör saldırısı nedeniyle saygı duruşu yapılmayacağını açıklayarak haçlı bir kararın altına imza atmış oldu.

UEFA, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İstanbul’daki terör saldırısı nedeniyle saygı duruşu yapılmayacağını açıkladı. Kendisiyle çelişen karara imza atan UEFA, saygı duruşunun olabilmesi için ev sahibi veya katılımcı ülkelerden birini etkilemesi gerekiyor muş. Birincisi Türkiye’nin şampiyonaya katıldığını pas geçtiği gibi, zira geçen yıl Fransa’da yapılan saldırının ardından UEFA, bünyesindeki tüm organizasyonlarda maç öncesinde bir dakikalık saygı duruşu yapılmasını ve siyah bant takılmasını onaylamıştı.

UEFA, yarın ve sonrasında oynanacak çeyrek final maçlarında İstanbul’daki terör saldırısı kurbanları için bir dakikalık saygı duruşu yapılmayacağını belirtti.

UEFA’nın sunduğu gerekçe ise terör, doğal afet vb. trajedilerde saygı duruşu yapılmasının futbolla doğrudan ilgili olması ya da turnuvanın ev sahibi veya katılımcı ülkelerinden birini etkilemesi durumunda mümkün olacağı belirtildi.

“UEFA’NIN KARARINDAN DOLAYI ÜZÜNTÜMÜ DİLE GETİRMEK İSTİYORUM”

UEFA’nın açıklamasını eleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, UEFA’nın, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarında saldırı nedeniyle saygı duruşu yapılmayacağı yönünde karar aldığını belirterek, “Bana ulaşan son bilgiye göre UEFA, Fransa’da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda saygı duruşu yapılmayacağı yönünde karar aldı. Bu konuda üzüntümü dile getirmek istiyorum. Uluslararası alanlarda verilmesi gereken en güçlü tepkinin verilmemesi bizi üzmüştür” dedi.

 

selyus