Ana Sayfa FUTBOL 29 Haziran 2016

Bakan Çağatay spor basınının öncü isimlerini ağırladı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bu akşam Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde spor basının temsilcilerine iftar yemeği verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde spor basının temsilcileriyle iftar yemeğinde buluştu. Gecede önemli açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, söze Atatürk Havalimanı’nda dün meydana gelen terör saldırısını kınamakla başladı.

 

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Kılıç, “Aynı zamanda çeşitli hastanelerde tedavi gören yararlılara da acil şifalar diliyorum. Bu tip alçakça, haince terör saldırısında bulunanları da lanetliyorum. Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan terör olaylarında Türkiye nasıl o ülkelerin yanında yer alıp, teröre karşı mücadele ettiyse, İstanbul’daki saldırıda da müttefiklerimizi yanımızda görmeyi bekliyoruz. Terör, bütün ülkelerin beraber mücadele etmesi gereken bir tehdittir” diye konuştu.

“UEFA’NIN KARARINDAN DOLAYI ÜZÜNTÜMÜ DİLE GETİRMEK İSTİYORUM”

Bakan Kılıç, UEFA’nın, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarında saldırı nedeniyle saygı duruşu yapılmayacağı yönünde karar aldığını belirterek, “Bana ulaşan son bilgiye göre UEFA, Fransa’da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda saygı duruşu yapılmayacağı yönünde karar aldı. Bu konuda üzüntümü dile getirmek istiyorum. Uluslararası alanlarda verilmesi gereken en güçlü tepkinin verilmemesi bizi üzmüştür” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, son 14 yılda spor tesisleri konusunda Türkiye’nin büyük bir sıçrama yaptığını da vurgulayarak, statların, içerisinde bulundurduğu diğer spor tesisleri ve yaşam alanları ile 24 saat 365 gün yaşayan statlar olacağının müjdesini de verdi.

Kılıç, ayrıca dopingle mücadele konusunda da çok kararlı olduklarını vurguladı.

SPOR BASININA SİTEM

Spor basınına da sitem eden Bakan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Spor basını olarak sadece futbol odaklı olmamalıyız. Önümüzde olimpiyatlar var. Olimpiyat kotası alan sporcularımızın çok ilginç hikayeleri var. Biraz da buraya dikkati çekmeniz gerekiyor. Medyada diğer branşlarda ne kadar çok haber çıkarsa bu branşlarda mücadele eden sporcularımızın o kadar motive oluyor.”

selyus