Ana Sayfa FUTBOL 25 Ocak 2019

Ümraniyespor, tartışmasız Başkan Hasan Can’ın eseridir!

Amatör kümelerden buralara gelen Ümraniye Spor Kulübü’nün bugünlere gelmesinin en büyük destekçisi ve sebebi tartışmasız Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’dır. 

Ümraniye Spor Kulübü, 1993 yılında patlayan Ümraniye’deki çöplüğün arazisine kurulan tesislere yerleşmesinin ardından, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın büyük destekleri ile her yıl bir üstt lige çıkarak sürekli yükselen ve büyük bir grafik çizerek Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden takım haline geldi. Geride kalan iki sezondur da Süper Lig’i ucundan kaçırdı.

Kulübün manevi başkanı ve babası gibi her zaman destek veren Hasan Can’ın iki yıl önceki açıklaması hala konuşuluyor…

Başkan Can, Süper Lig’e çıkıp Avrupa Kupalarında Barselona’yı yeneceğiz demişti. Ümraniyespor, bazı eksikliklerden dolayı belki Süper Lig’e çıkıp Barselona’yı yenemedi ama Barselona kadar dünya devi bir takım olan Fenerbahçe’yi hem iç sahada hem de deplasman da aynı skorla 1-0 yenerek tarihe adını yazdırdı.

Başkan Hasan Can’ın 2004 yılında göreve gelmesiyle başlayan 15 yıllık serüvenin ardından Ümraniyespor başarı basamaklarını tek tek çıktı ve bu başarılarını Türkiye Kupası’nda çeyrek finale çıkarak taçlandırdı. Ümraniyespor son 15 yıl içinde, Amatör Lig’den Süper Amatör Lig’e, daha sonra Bölgesel Amatör Lig’den, 3. Lig’e, ardından 2. Lig’e ve en sonunda da Spor Toto 1. Lig’e yükseldi. Fenerbahçe ile oynana maçın ardından soyunma odasına inen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, maçın ardından oyuncuları tebrik ederek çeyrek finalde Ümraniyespor’a başarılar diledi.

Başkan Hasan Can, Ümraniye Çarşı Metro durağında Ümraniyespor Başkanı Recep Yoğurtçu, Ümraniyespor futbolcuları ve taraftarları ile bir araya gelerek kutlamalara katıldı.

selyus