Ana Sayfa SPOR 18 Mayıs 2014

Göksel Öksüz kampta

Samsunlu Y. Mimar Göksel Öksüz ile birlikte kamp yaptığı otelde ziyaret ettiğimiz Samsunspor, tüm camia olarak PTT 1. Lif Play-Off final maçına hem mo

Göksel Öksüz Samsunspor kampında

Samsunlu Y. Mimar Göksel Öksüz ile birlikte kamp yaptığı otelde ziyaret ettiğimiz Samsunspor, tüm camia olarak PTT 1. Lif Play-Off final maçına hem moral-motivasyon hem de güç olarak hazır görünüyor.

PTT 1. Lif Play-Off final maçına çıkacak olan Samsunspor’u kamp yaptığı Kartal Titanic Otel’de Kadıköy Belediye Meclis Üyesi, eski bir Samsunspor PAF takım oyuncusu ve Samsunlu Yüksek Mimar Göksel Öksüz ile birlikte ziyaret ettik. Bizi kapıda karşılayan ve samimi davranan Futbol Şube Sorumlusu Nihat Soğuk’la kısa bir röportaj yapma imkanı da bulduk. Y. Mimar Göksel Öksüz ile birlikte sorduğumuz sorulara içtenlikle cevap veren Nihat Soğuk, takımının süper lige çıkacağına yürekten inanmış görünüyor. Samsun Spor Kulüp Başkanı Emin Kar ilede çok kısada olsa sohbet etme imkanı bulduğumuz kampta Öksüz, başkan, yöneticiler ve futbolcularla fotoğraf çektirdi. Play-Off maçlarının birinci ayağında Ankaraspor’u 1-0, 1-1 ile geçen Samsunspor, finalde de Mersin İdman Yurdu Spor’u yenerek süper lige çıkmaya kararlı.

-Nihat bey, öncelikle Samsunspor’a başarılar diliyoruz. PTT 1. Lig Play-Off finalinde Mersin İdman Yurdu ile yapacağınız maç hakkında ki görüşlerinizi alabilir miyiz?

“Uzun bir lig maratonundan sonra Samsun Sporumuzu o eski şaşalı günlerine geri döndürmek amacındayız. Başta teknik heyet olmak üzere kaliteli futbolcuları da bir araya getirince inanılmaz bir takım ruhu ortaya çıktı. Bunun sonucunda da ligin bitimine play-off’la alakalı ciddi bir oluşum söz konusu olmaya başladı. Bu gelişmeleri de iyi değerlendirip play-off’a kalmayı garantileyerek, daha sonrada olabilir mi acaba diye de ikinci düşünce olarak direk çıkmayı hedeflemeye başladığımız bir süreci yaşadık lig maratonu içerisinde. Ama bugün geldiğimiz bu nokta itibariyle geri dönmek istemiyoruz. Teknik heyet ve futbolcularımızın durumuna baktığımızda, biz çıkacakmışız bir görüntü ve hava içerisindeyiz. Bunu da yapacak inanç ve güce sahip olduğumuzu buradan özellikle belirtmek isterim. Tabi Samsunspor’un geçmiş tarihine baktığımızda 1. Ligde (Süper Lig) o şaşalı dönemi, taraftarıyla bütünleştiği o dönemlerde Türkiye’de ses getiren marka bir kulüp olduğunu biliyoruz. Dolayısı ile bu markamızı oynayacağımız müsabakayla perçinlemek istiyoruz. Tüm Samsunspor taraftarı aslında bunu bizden bekliyor. Bunuda başarabilecek güçteyiz. Ben inanıyorum ki bunu başardığımız taktirde Samsunspor’un geleceğini de kurtaracağız. Bu bilinç ve şuur yönetimde var ve böyle olması da en büyük arzumuzdur. İnşallah bunu başaracağız. Samsunspor’u hem laik olduğu yere getirmek, hem de sıkıntılı süreçleri geride bırakmak istiyoruz.. Daha uzun vadede süper ligde kalıcı bir ekip olması için gayret etmek en büyük arzumuzdur.”

Karşı takım Mersin İdman Yurdu’nda yönetimin aldığı ani bir kararla, bu maç öncesi hocaları olan ünlü teknik direktör Yılmaz Vural’ın görevine son verdiler ve yeni bir hocayla final maçına çıkacaklar, bunun size olumsuz bir yansıması olur mu?

“Rakip takımın başına geçen hoca daha öncede takımın başına geçen bir hoca, Yılmaz Vural’da Türkiye liglerinde tanınan bir hoca. Rakibin teknik heyeti veya futbolcularının kim olup olmaması bizi aslında çok fazla ilgilendirmiyor. Bizi, biz ne yapacağımız daha çok ilgilendiriyor. Bu karar bize ne avantaj, nede dezavantaj olarak yansımaz. Maç anındaki şans faktörünü de göz önünde bulunduracak olursak, bizden yana olması arzusuyla finali geçmek istiyoruz.”

Futbol Federasyonu sizi mağdur ederek, rakibinizin erkek seyirciyle girmesine rağmen, sizi ligde aldığınız seyircisiz bir maç cezasını bu finalde uygulamaya koydu. TFF’nin aldığı bu karar belki de dünya futbol tarihinde bir ilk olacak. Tabi hal böyle olunca ortada bir seyirci adaletsizliği ortaya çıkmış oldu. TFF’nin aleyhinize aldığı bu kararla ilgili görüşlerinizi alabilir miyim?

“Futbol seyirciyle bütünleştiğinde daha güzel oluyor, önce bunu söylemek isterim. Alınan kararı bizde taraftar açısından baktığımızda olumlu bulmadığımız bir sonuç olarak gördük. Ancak mevcut yasa çerçevesi içerisinde ilgili maddenin uygulandığı TTF yetkilileri tarafından söylendi. Önümüzde ki yıldan itibaren bu ilgili madde uygulanmayacakmış, ancak burada bir gerçek var ki Samsunspor bu finalde mağdur edildi. Bu tür kararların Türkiye’ye mahsus bir şey olduğunu düşünüyorum.”

Federasyonun aldığı bu karardan sonra Samsunspor taraftarı, rakip takım seyircisi arasına girerek takımına destek verecek, bu oluşumdan dolayı bir sıkıntı oluşabilir mı?

“Tabi biz taraftarlarımızın bu süreç içerisinde Samsunspor’a olan sevgisinden dolayı her yönü denediğini gözlemledik. Evet bizde taraftarımızın rakip seyircilerin olduğu yere gidip maçı canlı izlemek ve Samsunspor’a destek vereceği yönünde duyumlarımız var. İnşallah bir sıkıntı yaşanmadan ve tribünde bir olumsuzluklar olmadan maç temiz bir şekilde sonuçlanır. Seyircilerimize bu cesaretlerinden ve bizi yalnız bırakmadıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Etiketler:
selyus