Ana Sayfa SPOR 14 Haziran 2014

Hakkı Koşar’ın 41. yılı

Türk Karatesinin Duayeni Hakkı Koşar’ın 1973 yılında kurduğu Koşar Shotokan Karate Kulübü 41 yaşına girdi.

Hakkı Koşar’ın 41. yılı

Türk Karatesinin Duayeni Hakkı Koşar’ın 1973 yılında kurduğu Koşar Shotokan Karate Kulübü 41 yaşına girdi.

Koşar Shotokan Karate Kulübü’nün (KSKC) ve Karate-Do sporunun Türkiye’ye getirilmesinin 41. kuruluş yıldönümü, 23 Mayıs Cuma akşamı Kadıköy Belediyesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonu’nda düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.
Koşar’ın öğrencileri, 41. yıl şerefine hazırladıkları özel gösteriyle Hakkı Kanço ve Senseilerinden öğrendiklerini sergilediler. Gösteride Kulübün Minikler Grubu büyük ilgi gördü. Kutlama, gecenin geç saatlerine kadar sürdü.
Hakkı Koşar spora harp okulundayken atletizmle başladı. Zamanla judoyla karateye yönelen Koşar, Judo’da milli forma giydi. 1970 yılında İtalya’da düzenlenen Judo turnuvasına katılan Koşar, İtalya’da sınavlara girip Karate’de “kara kuşak” aldı. Türkiye’ye döner dönmez karate çalışmalarına ağırlık verdi, 1973 yılında İstanbul Moda’da Koşar Shotokan Karate Kulübü’nü kurdu ve karate eğitimi vermeye başladı. Halen Fethiye’de Shotokan Karate eğitimi veriyor. Moda’daki Koşar Shotokan Karate-Do Kulübü’nde ise kızları Melek Hacıoğlu Koşar, Meltem Yozgat Koşar ve Banu Koşar, babaları Hakkı Koşar’dan öğrendikleri karateyi öğrencilere aktarmaya devam ediyorlar.

Haber: Tutku Diri

Etiketler:
selyus