Ana Sayfa SPOR 4 Temmuz 2016

Hamza Zopalı’dan Türkiye rekoru

Mersin’de hayvancılıkla geçinen Yörük bir ailenin en küçük oğlu 13 yaşındaki güreşçi Hamza Zopalı, Bu yıl 3 grekoromen, 2 serbest stilde olmak üzere art arda 5 kez Türkiye şampiyonu olarak Türkiye rekoru kırdı.

Yörük bir ailenin oğlu olan ve 3 yıldır Mersin Güreş Eğitim Merkezinde eğitim alan 13 yaşındaki Hamza Zopalı, bu yıl katıldığı şampiyonalarda üst üste 5 kez Türkiye şampiyonluğu kazanarak bir rekora imza attı. Ailesinin en küçük çocuğu olan Hamza Zopalı, çobanlık yaparken abileriyle mücadele ederek başladığı güreşte Mersin Güreş Eğitim Merkezi seçmelerine katıldı. Merkezin seçmelerini kazanan ve kendi yaş kategorilerinde girdiği müsabakalardaki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Zopalı, başarılarına her geçen gün bir yenisini eklemeye başladı.

YAŞINDAN BÜYÜKLERİ DE YENİYOR

Bu yıl içerisinde katıldığı 13-14 Yaş Okullararası Serbest Türkiye Şampiyonası, 11-13 Yaş Grekoromen Türkiye Şampiyonası, doktor raporu ile bir üst yaş grubunda mücadele ettiği 14-15 Yaş Serbest Türkiye Şampiyonası, 11-13 Yaş Serbest Türkiye Şampiyonası ve yine doktor raporuyla katıldığı 14-15 Yaş Grekoromen Türkiye Şampiyonası’nda birinci olan Zopalı, elde edilmesi güç bir başarıya imza attı.

BALKAN ŞAMPİYONASI’NA HAZIRLANIYOR

Zopalı, minik erkekler kategorisinde önümüzdeki aylarda yapılacak Balkan Güreş Şampiyonası’nda da Türkiye’yi temsil edecek.

BAL: “HERKESİN GÖZÜ HAMZA’NIN ÜZERİNDE”

Zopalı hakkında konuşan Mersin Güreş Eğitim Merkezi Başantrenörü Erdal Bal, daha önce en iyi rekorun ayrı yaş ve stillerde 4 kez Türkiye şampiyonluğu olduğunu belirterek, “Hamza Zopalı bu rekoru da kırarak kısa sürede üst üste 5 kez Türkiye şampiyonluğu elde etti. Bu anlamda Hamza bir ilke imza atmış oldu. Gerçekten bu güreş otoriteleri ve federasyonumuz tarafından alkış topladı. Herkesin gözü şu anda Hamza’nın üzerinde” diye konuştu.

“EN BÜYÜK HEDEFİ DÜNYA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU”

Hamza’nın büyük bir yetenek olduğuna dikkat çeken Bal, “Hamza hep böyle çalışır ve yeteneğini sergilerse dünyanın en büyük spor müsabakalarında ülkemize, milletimize sayısız başarılar getirecektir. Hamza’nın şu anda en büyük hedefi büyükler kategorisinde dünya şampiyonluğu ve olimpiyatlarda altın madalya kazanmak” dedi.

selyus