Ana Sayfa SPOR 4 Ocak 2019

İBB’den Dünya Şampiyonu güreşçi Metehan Başar’a ev

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 87 kiloda dünya şampiyonu olan Milli Güreşçi Metehan Başar’a ev hediye etti. Ev için İBB spor kulübüne teşekkür eden Başar, “Spor bir yerden baktığınız zaman motive işi. Böyle şeyler de insanı motive ediyor” dedi.

Spora ve sporcuya her daim destek veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, güreşte 2 kez Dünya Şampiyonu olan Milli Güreşçi Metehan Başar’a İBB binasında düzenlenen törenle ev hediye etti. Törene altın kemeri ve madalyası ile katılan Başar, başkan Uysal’a hediyesi için teşekkür etti. Öte yandan Başkan Uysal, 2018 yılında çeşitli branşlarda başarı gösteren İBB Spor Kulübü sporculara da cumhuriyet altını hediye ederek sporcuları ödüllendirdi.

Spora ve sporcuya her zaman destek verdiklerini ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Kulübümüzü tebrik ediyorum. 2018 yılında Türkiye’de güreş sporcularımız güreş kategorisinde toplamda 3 tane altın madalya kazanmışlar. Dünya şampiyonasında. O, 3 madalyanın sahibi de bizim Büyükşehir Spor Kulübü güreşçileri. Tabi aynı zamanda güreş kulübü de Türkiye’de birinci. Ben arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Ferdi olarak şuanda 4 arkadaşımız altın madalya aldı. 5 arkadaşımız gümüş madalya aldı. 6 arkadaşımız da bronz madalya aldı. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyoruz” diye konuştu.

“BEN 2019 YILINI DA 2018 YILI GİBİ DÜNYANIN ZİRVESİNDE TAMAMLAMAK İSTİYORUM”

Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 87 kiloda dünya şampiyonu olan Milli Güreşçi Metehan Başar ise, “Birkaç gün önce yeni bir yıla giriş yaptık. Ben 2018 yılını kendi açımdan gayet başarılı geçirdim. Dünya Şampiyonu olarak tamamladım. Önümüzdeki yılda da hedefim tekrar dünyada şampiyon olmak. Bu yıl geçen yıldan daha önemli bizim için. Olimpiyatlar açısından bu yılki dünya şampiyonasında vizeler alınmaya başlanıyor. Ben 2019 yılını da 2018 yılı gibi dünyanın zirvesinde tamamlamak istiyorum” şeklinde konuştu.

“HEDİYE İÇİN KULÜBÜMÜZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İBB Spor Kulübünün ev hediyesi için konuşan Başar, “Bizim İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübümüzün böyle bir ödül yönetmeliği var. Dünya şampiyonu olan sporcular ev ile ödüllendiriliyor. Gerçekten de bu sporu ve sporcuyu teşvik eden bir durum. Çünkü bu çok önemli ve ciddi bir ödül. Bizim şampiyon olmamızı tetikleyen nedenlerden birisi de bu ödüller. Bu ve bu gibi ödüller oldukça şampiyonluklar gelecektir. Çünkü spor bir yerden baktığınız zaman da motive işi. Böyle şeyler de insanı motive ediyor. Ben tekrardan kulübümüze teşekkür ediyorum” dedi.

selyus