Ana Sayfa SPOR 21 Kasım 2020

İlke Özyüksel, Avrupa Şampiyonu oldu

Polonya’da düzenlenen 24 Yaş Altı Modern Pentatlon Avrupa Şampiyonası’nda milli sporcu İlke Özyüksel, altın madalya kazanarak İstiklal Marşımızı okutarak Yüce Türk Bayrağımızı göndere çektirdi.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Polonya’nın Drzonkow kentinde gerçekleştirilen şampiyonada kadınlar finali tamamlandı. Milli pentatlet İlke Özyüksel; yüzme, eskrim, binicilik ve laser run kategorilerinde toplamda bin 401 puan alarak altın madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar kategorisinde yarışan bir diğer milli sporcu Sıdal Aslan ise bin 274 puanla 24 Yaş Altı Modern Pentatlon Avrupa Şampiyonası’nda en iyi derecesini yaparak 8. sırayı aldı.

Polonya’da düzenlenen şampiyona, erekler kategorisinde Buğra Ünal, Arda Selçuk, Dora Nusretoğlu ve Yunus Çalışkan Türkiye’yi temsil edecek.

ÖZYÜKSEL: “MADALYAMI ÜLKEME ARMAĞAN EDİYORUM”

Polonya’da düzenlenen 24 Yaş Altı Modern Pentatlon Avrupa Şampiyonası’nda yüzme, eskrim, binicilik ve laser run kategorilerinde topladığı bin 401 puanla altın madalyanın sahibi olan İlke Özyüksel, başarısını Türk halkına armağan etti. Kazandığı başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Özyüksel, “U24 Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazandım. Pandemi şartlarında böyle bir başarı aldığım için çok mutluyum. Gençlik ve Spor Bakanımıza, federasyonumuza, aileme ve beni destekleyenlere teşekkür ediyorum. Bu madalyayı tabii ki ülkeme armağan ediyorum. İstiklal Marşını okutmak çok güzeldi. Çok özlemişiz. İnşallah darısı olimpiyatlara” ifadelerini kullandı.

BAKAN KASAPOĞLU, İLKE ÖZYÜKSEL’İ TEBRİK ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, altın madalya kazanan milli sporcu İlke Özyüksel’i tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı kutlama mesajında, “Polonya’nın Drzonkow kentinde düzenlenen Modern Pentatlon 24 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu olan İlke Özyüksel’i kutluyorum. Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşı’mızın dinletilmesinde emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Elde ettiği şampiyonlukla bizleri gururlandıran İlke Özyüksel’e başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

selyus