Ana Sayfa SPOR 22 Ağustos 2016

İstanbul’da “Etnospor Kültür Festivali”

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen “Etnospor Kültür Festivali” 26 Ağustos’ta İstanbul’da düzenlenecek.

26 Ağustos 2016’da görkemli bir açılışla kapılarını açacak ve 3 gün boyunca hiç durmadan devam edecek. Etnospor Kültür Festivali için Küçükçekmece’deki Bezirganbahçe Meydanı’nda özel bir etkinlik alanı kuruldu. 11 spor dalında yurt içi ve yurt dışından, toplam 20 takımın yer alacağı; atlı okçuluk, yağlı güreş, cirit, gökbörü ve mangala gibi birçok geleneksel oyunun birbirinden başarılı ve yetenekli sporcularının boy göstereceği etkinliklerin ana gayesi ise bir tarihin yeniden canlandırılması.

Festivalde, yağlı güreş müsabakaları, atlı cirit oyunları, mas güreşi, aba güreşleri, geçmişten günümüze geleneksel çocuk oyunları, Orta Asya ve Anadolu mutfağının eşsiz lezzetleri, uzmanlar eşliğinde Osmanlı okçuluğu atış talimleri, geleneksel kıl çadırlarda oba yaşamı ve kültür tarihimiz, tarihi el sanatları çarşısı, kılıç kalkan gösterileri, atlı akrobasiler ve konserlerin eşlik ettiği pek çok aktivite yer alacak.

selyus