Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 22 Ağustos 2016

Nurettin Eroğlu’ndan TUSKON açıklaması

Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, hakkında çıkan TUSKON haberleriyle ilgili açıklama yaptı.

Bazı basın yayın organlarında yer alan, gözaltında tutulduğu ve şirketlerinin mal varlığına el konulduğu haberlerinin doğru olmadığına dikkat çeken Nurettin Eroğlu, “18 Ağustos 2016 tarihinde eskiden adımın TUSKON ile anılmış olmasından dolayı sabah saatlerinde mali şube ekipleri tarafından Eroğlu Holding binamızın bir katında arama yapılmış, yetkililere talep edilen tüm bilgiler ve belgeler verilmiş, kısa süre sonra aramanın sona ermesinin ardından da ekipler holding binasından ayrılmışlardır” dedi.

Eroğlu, TUSKON ile hiçbir bağlantısı olmadığını belirterek, “19 Ağustos günü ifademi verdim ve aynı gün işimin başına döndüm. Birçok iş adamı gibi adımın birlikte anıldığı ancak 17-25 Aralık sivil darbe girişimi sonrasında tüm ilişkimi sonlandırdığım TUSKON ile ilgili verdiğim ifademde, yetkililere TUSKON’un devletimize başkaldırı mahiyetindeki toplantısına katılmadığım bilgisi de dahil, tüm gerekli bilgi ve belgeleri takdim ettim. Bunun haricinde gözaltına alındığım ve şirketimizin mal varlıklarına el konulduğu haberleri doğru değildir” ifadelerini kullandı.

Soruşturma çerçevesinde Holding ve bağlı şirketlerinin faaliyetlerini etkileyecek hiçbir değişiklik, kurumumun itibarına gölge düşürecek herhangi bir olumsuzluk söz konusu olmadığını söyleyen Nurettin Eroğlu, başta şahsı olmak üzere, tüm yöneticilerin ve 40 ülkede 16 bin şirket çalışanı ile herkesin görevinin başında olup şirket olarak devletin yanında yer alarak Türkiye için üretmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Ülkece içinden geçilen zorlu dönemin, birlik ve beraberlik ruhuyla, en hızlı şekilde geride bırakılacağına inancının tam olduğunu sözlerine ekleyen Eroğlu, “Devletimize ve milletimize maddi, manevi büyük zararlar veren FETÖ/PDY ve benzeri bütün terör örgütlerini lanetliyoruz. Bu vesileyle de son dönemde artan ve en son Gaziantep’te yaşanan hain terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına sabır diliyoruz” dedi.

selyus