Ana Sayfa SPOR 4 Nisan 2016

İstanbul’da yelkenlilerin nefes kesen mücadelesi

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) organizasyonuyla dünyanın ilk ve tek 5 fonksiyonlu marinası Viaport Marina ana sponsorluğunda gerçekleşen, 4 etaplık Viaport Marina Fahir Çelikbaş Cup yelken yarışlarının ilk turu yapıldı.

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) organizasyonuyla dünyanın ilk ve tek 5 fonksiyonlu marinası Viaport Marina ana sponsorluğunda gerçekleşen, 4 etaplık Viaport Marina Fahir Çelikbaş Cup yelken yarışlarının ilk turu, 2 Nisan’da Moda önlerinde başladı.

Teknelerin, özellikle start hattından itibaren kuzeyli rüzgarlar ile kıyasıya mücadelesiyle başlayan ve Viaport Marina’daki finiş hattıyla son bulan Viaport Marina Cup yelken yarışları cumartesi günü 10.00’da start aldı. 1. Etap ödül töreni aynı gün saat 16.00’da Viaport Marina Tuzla’da gerçekleştirildi.

Viaport Marina Müdürü Mehmet Tunç, Marina hakkında şu bilgileri verdi: ”Viaport Marina 29 Mayıs 2015 tarihinde açılan ve İstanbul’un en yeni marinası, Marinada 750 bağlama yeri bulunuyor. Bunların dışında Marina bünyesinde kara park alanı beraberinde lift, teknik servis ve önemli tekne üreticilerinin merkezleri yer almakta. Doğal, korunaklı ve yeni bir marinayız. Yat Limanımız, bulunduğu saha ve içerisindeki geniş imkanlar sayesinde, denizcilik adına her türlü organizasyon ve etkinliğe müsait. Bugün bunlardan birini gerçekleştirdik. Rüzgarlı bir günde bu yarışa ev sahipliği yaptık. Bundan dolayı çok mutluyuz”.

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü ile Fahir Çelikbaş Viaport Marina Cup yarışmasının ilk ayağını gerçekleştirdiklerini belirten Marina Müdürü Tunç, ”Bu yarışları seri halinde her sene yapmayı düşünüyoruz. Bugünkü yarışa IRC O, 1,2,3,4 ve Destek sınıfı olarak 42 tane tekne katıldı. Önümüzdeki hafta Viaport Marina’da serinin ikinci ayağı devam edecek. 30 Nisan ile 1 Mayıs tarihlerinde final töreni yapılacak” dedi.

Denizciliğe yönelik sportif etkinliklere imkanlar ölçüsünde önem verdiklerine vurgu yapan Müdür Tunç, ”Bu anlamda, gerek Tuzla’nın coğrafi zenginliği, gerekse marinamızın korunaklı yapısıyla kaliteli bir hizmet verdiğimizi düşünüyorum şeklinde konuştu.

Türkiye’de denizcilik sektörünün gelişmekte olduğuna dikkat çeken Müdür Tunç, ”Anadolu’yu çevreleyen ve denizciliğe başlangıç olmuş bu mavi sularda seyir yapan her teknenin, deniz vasıtasının ülkemizin denizcilik gücüne katkı sağlayacağını, bu alanda tekne sayısının arttırılabilmesine yönelik yapılacak yeniliklerin, ülke insanlarının denizle buluşmasına, olumlu yönde katkı sağlayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

TAYK / Viaport Marina Fahir Çelikbaş Kupası Yat Yarışları 1. ayak sonuçları şöyle:

“IRC 0 Sınıfı

1.Due

2.Borusan Racıng – Çılgın Sigma

3.Ford Otosan – Fenerbahçe 2

IRC 1 Sınıfı

1.One saıls – AgSaılıng Team

2.Pupa FıftyFıfty

3.Turkcell – Fenerbahçe 1

IRC 2 sınıfı

1.Logo

2.Arçelik alize

3.Dho – arma

IRD 3 Sınıfı

1.Sek Alize

2.Güneş Sigorta Petek

3.Sahibinden.com – Flamenco

IRC 4 Sınıfı

1.Dho – Zıpkın

2. Ibs – 40plus

3.Zig Zag

Destek Sınıfı

1.Jüpi

2.Carpedıem”.

selyus