Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Nisan 2016

Battal İlgezdi ateşle oynadı

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, önceki gün ”Benim konuşma kasetlerimi AKParti’ye veriyorlar” diye gazetecilerin aleyhine bilerek ya da bilmeyerek, bilinçli ya da bilinçsiz yaptığı bu açıklamayla adeta ateşle oynadı.

Sonsayfa’nın haberine göre Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, önceki gün gazetecilere ”Benim konuşma kasetlerimi AK Parti’ye veriyorlar” suçlamasına tepkiler çığ gibi büyüdü. Başkan İlgezdi, basının aleyhine bilerek ya da bilmeyerek, bilinçli ya da bilinçsiz yaptığı bu açıklamayla adeta ateşle oynadı.

BATTAL İLGEZDİ’YE TEPKİLER BÜYÜYOR

Öceki gün CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’nın örgüt toplantısında, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin gazetecilere yönelik ajanlık suçlamasına bölgede görev yapan gazeteciler yapılan saygısızlığı kendi haber sitelerinde manşette taşıdılar. Haberin yayınlanmasından sonra sosyal medyada İlgezdi’ye büyük tepki gösterildi.

Bugün AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Naim Yağcı AK Parti Meclis üyesi İsmail Levent ve CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak konuyla ilgili Baki Özışık’a konuştu.

“GAZETECİLER BİZİM HATALARIMIZI DA YAZABİLMELİ”

İlk tepki geçen ay mecliste Başkan Battal İlgezdi’ye kırmızı kart gösteren İsmail Levent oldu.

Levent; “Kesinlikle öyle bir şey yok. Ataşehir’de bütün arkadaşlar görevini en iyi şekildi yapar. Gazeteciler ajanlık yapmaz, gazeteciler habercilik yapar. Habercilik yapıldığı zaman birileri de bunu ajanlık boyutuna getiriyorsa bilmiyorum. Gazeteciler bizim hatalarımızı da yazacaklar doğrularımızı da. Gazetecilere böyle bir ithamı ağır buluyorum. Kabul etmiyorum.

Basın ne zaman üzerlerine giderse, doğruları yazdıkları zaman üzerlerine giderler onları karalarlar. Gazeteciler üzerinden bu şekilde şaibe oluşturulması hiç hoş bir şey değildir.”

“TALİHSİZ BİR AÇIKLAMADIR”

İkinci tepki ise Ak Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı’dan geldi.

Ak Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı gazetecilerin bir sorusu üzerine yaptığı açıklamada; ” Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, CHP Ataşehir İlçe başkanlığının düzenlediği programda Ataşehir yerel gazetecilerine yönelik sözlerini tasvip etmiyorum, talihsiz bir açıklama kınıyorum. Kötü söz sahibine aittir. Gazetecileri itham altında bırakmıştır. Gazeteciler ajanlık yapmaz gazeteciler haber yapar. Biz meclis toplantısında konuyu gündeme taşıyacağız. 

Kaynak: Sonsayfa

selyus