Ana Sayfa SPOR 7 Eylül 2015

İstanbul, Uluslararası Karate Şampiyonasının evsahibi

10. Uluslararası İstanbul Açık Karate Turnuvası ile Karate 1 Premier Leauge İstanbul etabı dünyanın en iyi karatecilerini 3 – 6 Eylül tarihlerinde İstanbul’da bir araya getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İBB Spor AŞ. ve Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Açık Karate Turnuvası ile Karate 1 Premier Leauge İstanbul etabı dünyanın en iyi karatecilerini İstanbul’da bir araya getirdi. 3 – 6 Eylül tarihlerinde İBB Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen müsabakalarda zirvenin sahibi Türk sporcular oldu.

İLK MÜSABAKALAR İSTANBUL AÇIK KARATE TURNUVASI’NDA YAPILDI

İstanbul’da karate heyecanı 10. Uluslararası İstanbul Açık Karate Turnuvası ile başladı.  3 Eylül’de başlayan ve iki gün süren turnuvaya, 9 ülkeden 306 kadın, 445 erkek sporcu katıldı. Türk sporcuların yanı sıra Mısır, Rusya, Bulgaristan, Ermenistan, Belarus, İran, Romanya ve Ukrayna’dan gelen 751 sporcu, yıldız, ümit, genç ve veteran kategorisinde, 6 kata ve 26 kumite dalında madalya mücadelesi verdi.

KARATENİN ŞAMPİYONLAR LİGİ

İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Spor AŞ ve Türkiye Karate Federasyonu’nun iş birliğinde İstanbul’un ev sahipliği yaptığı bir diğer önemli organizasyon ise karatenin ‘Şampiyonlar Ligi’ olarak kabul edilen Karate 1 Premier League oldu.

ZİRVE TÜRK KARATECİLERİN

5-6 Eylül tarihlerinde düzenlenen ve İstanbul’un beşinci kez ev sahipliği yaptığı organizasyonda 48 ülkeden 212’si kadın, toplam 492 sporcu mücadele etti. Organizasyonda Türkiye kazandığı 8 altın, 4 gümüş ve 9 bronz madalya ile genel sıralamanın zirvesine çıktı. Birer altın, gümüş ve bronz madalya kazanan Mısır ikinci, Makedonya da üçüncü sırada yer aldı.

selyus