Ana Sayfa YAŞAM 7 Eylül 2015

Üsküdar’ın çınarlarıyla buluşma

Üsküdar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü “Yaşlılar” birimi yaşlılarımızın her türlü sorunu ile yakından ilgilenmeye devam ediyor.

Çınarlarımızın Yaşam kalitesini artırmak, aktif yaşama sevincine katkıda bulunmak amacıyla pek çok etkinlik gerçekleştiren Üsküdar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü “Yaşlılar” birimi yaşlılarımızın her türlü sorunu ile yakından ilgilenmeye devam ediyor.

ÇINARLARIMIZA HİZMETTE SINIR YOK

Psikolojik destek, evde bakım hizmeti, panik butonu hizmeti, evlerinde ziyaret ve moral motivasyon desteği ve pek çok hizmetin yanı sıra sosyal etkinlikler düzenleyerek çınarlarımızın sosyalleşmesine katkıda bulunan “Yaşlılar” birimimiz hafta içerisinde Yaşlılarımızı botanik bahçesinde bir gezintinin ardından kahvaltılı piknikte ağırladı.

YAŞLILARIMIZIN EN ÖNEMLİ SORUNLARI

Çınarlarımızın en önemli sorunları sıralanacak olursa; Yaşlanmaya bağlı olarak (nörokognitif ) ruh, sinir ve bilişsel fonksiyon, alzheimer, demans ve nöropsikiyatrik hastalıklar. Bunların yanı sıra, her 5 yaşlıdan birinde depresyon belirtileri dikkat çekiyor.

TOPLUMDA YAŞLILIK ORANI ARTIYOR

Tıp alanındaki gelişmeler, yeni ve modern uygulamalar neticesinde tüm dünyada ortalama yaşam süresi hızla artıyor. 2014 verilerine göre, ülkemizde, 2013 yılında yüzde 7.7 olan yaşlılık oranı geçen yıl 6 milyon 194 bin ile yüzde 8.0’e çıktı.

Dünya nüfusunun 2014 yılında yüzde 8.3’nü yaşlı nüfus oluşturdu. Nüfus projeksiyonlarına göre yaşlı nüfus oranının 2023 yılında yüzde 10.2, 2050 yılında yüzde 20.8 ve 2075 yılında yüzde 27.7’ye yükseleceği tahmin ediliyor.

İlginizi çekebilir

Esenler Halep için tek yürek

Esenler Halep için tek yürek

selyus