Ana Sayfa SPOR 30 Aralık 2016

Milli güreşçilerimize 2016 başarı ödülleri

“Ata Sporumuzun Parlayan Yıldızları-2016 Başarı Ödülleri” ödül töreninde Milli Güreşçilerimiz ödüllendirildi.

Başakşehir Güreş Derneği’nin organize ettiği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Başakşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen “Ata Sporumuzun Parlayan Yıldızları – 2016 Başarı Ödülleri” ödül töreninde onlarca güreşçi ve güreşe gönül vermiş isimler ödüllendirildi.

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Güreş Derneği Başkanı Fatih Mehmet Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Koray Emre Kara, Olimpiyat Dünya ve Avrupa Şampiyonu Taha Akgül, Dünya ikincisi Aslan Atem, Olimpiyat üçüncüsü Cenk İldem, Kırkpınar Baş Pehlivanı Recep Kara, Güreş Milli Takımlar Koordinatörü Ata Karataş, İBBSK Menajeri Hüseyin İldem ve Türk Hakemleri Derneği Başkanı Milli Hakem Tülay Karayazi’nin yanı sıra çok sayıda güreşçi ve aileleri katıldı.

AK Parti Milletvekili Harun Karaca yaptığı konuşmasında şunları ifade etti. “Sporu seven ve sporcuyu destekleyen de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz var. Bütün iş bundan sonrası ile ilgili. Helva yapacak baba yiğitler. İşte o baba yiğitler de karşımızda. Mindere çıktığınızda bu ülke için can vermiş kan dökmüş şehitlerimizin ve gazilerimizin bizler de hakkı var bunu unutmayın. Bunu nasıl ödeyebiliriz bütün mesele burada. Spor’da, Kültür’de, Ekonomi’de, Sanat’ta, Eğitim’de, Teknoloji’de lider ülke olabilirsek bu borcu ödeyebiliriz. Çünkü onlar bizler daha rahat bir yaşam sürelim diye canlarını kanlarını feda ettiler. Eğer siz sporcular bu hissi o minder de yaşarsanız bütün rakiplerinizi alt edeceğinize canı gönülden inanıyorum. 80 milyon vatandaşımızın ruhunun sizlerle olduğunu da unutmayın. Hepinizi tekrar tekrar tebrik ediyorum.”

Başakşehirli Güreşçilere salon müjdesi ile sözlerine başlayan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise, “Bu organizasyonu gerçekleştiren derneğimize öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Bizleri buluşturdu. Geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Burada bulunan Dünya çapında çok önemli başarılar elde etmiş sporcularımızı, güreşçilerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

Olimpiyat Dünya ve Avrupa Şampiyonu Taha Akgül, Dünya ikincisi Aslan Atem, Olimpiyat üçüncüsü Cenk İldem, Kırkpınar Baş Pehlivanı Recep Kara’nın da plaket aldığı gece de toplam da 40 plaket, 25 adet başarı belgesi ve para ödülü ile başarılı tüm sporcular tek tek ödüllendirildi.

Günün anısına çekilen fotoğraflar ile program sona erdi.

selyus