Ana Sayfa SPOR 3 Temmuz 2016

Rıza Kayaalp ile Selçuk Çebi’den altın madalya

Almanya Grand Prix turnuvasında Grekoromen stilde mücadele eden olimpiyat sporcularımız Selçuk Çebi, ve Rıza Kayaalp, final maçında rakiplerine minderi dar ederek altın madalya kazandılar.

Almanya Grand Prix Güreş Şampiyonası sona erdi. Türkiye’den olimpiyata gidecek sporcularımızın da katıldığı turnuvada 4 güreşçimiz kendi sıkletlerinde 3’üncü olarak bronz madalya alırlarken 2 güreşçimizde şampiyon oldu. 19 ülkenin katıldığı turnuvada Türkiye takım olarak üçüncü oldu.

2-3 Temmuz tarihlerinde Almanya’nın Dortmund kentinde düzenlenen Almanya Grand Prix turnuvası bitti. 19 ülkeden yaklaşık 300 güreşçinin katıldığı turnuvada ülkelerin olimpiyata gidecek sporcuları da katıldı. Türkiye’den de bu turnuvada 3 olimpiyat sporcumuz minderde boy gösterdi.

2 ALTIN MADALYA

Türkiye Güreş Milli Takımı, 2016 Rio Olimpiyatlarına az bir süre kala maç eksikliklerini gidermek, uluslararası turnuvalardaki tecrübelerini artırmak için Almanya Grand Prix turnuvasına katıldı. 2 gün süren turnuvada Grekoromen stilde mücadele eden olimpiyat sporcularımız Selçuk Çebi, Cenk İldem ve Rıza Kayaalp mindere çıktı. Rakiplerine minderi dar eden güreşçilerimiz Selçuk Çebi ve Rıza Kayaalp sıkletlerinde şampiyon olurlarken Cenk İldem ise şansızlıkla maçta yenilerek beşinci olabildi.

“TURNUVADA DERECE ALAN SPORCULARIMIZ”

Almanya Grand Prix turnuvasında derece elde eden güreşçilerimizin isimleri ve sıkletleri şöyle:

Serbest

57 kiloda Barış Kaya-Bronz

61 kiloda Mehmet Emin Öğüt-Bronz

65 kiloda Mustafa Zopalı-Bronz

Grekoromen

80 kiloda Selçuk Çebi-Altın

85 kiloda Metehan Başar-Bronz

130 kiloda Rıza Kayaalp-Altın

selyus