Ana Sayfa YAŞAM 4 Temmuz 2016

İHH fırçayı yiyince özür diledi (!)

“İsrail’le örtünen çıplak kalır” diye yersiz ve zamansız açıklamadan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan fırçayı yiyen İHH, özür duyurusu yayınladı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) İsrail konusunda sarf ettiği sözün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la alakası yok demesi ne kadar inandırıcı olur? Zamanlar çuvala mı girdi de tam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’le anlaşmaya vardığı günlerde bu açıklamayı yapıyorsun..!! Ne demişti İHH “İsrail’le örtünen çıplak kalır”

Bu yersiz ve zamansız açıklamadan dolayı Reisi Cumhurdan fırçayı yiyen İHH, duyuru yayınlamak zorunda kaldı.

İHH’NIN AÇIKLAMASI

İHH’nın (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) “İsrail’le örtünen çıplak kalır” başlıklı bildirisi kamuoyunda tartışma yarattı. İHH’dan, bu sözün Cumhurbaşkanımız için değil aksine İsrail’in güvensizliğini vurgulamak için söylendiği açıklandı.

İHH’nın kamuoyu açıklamasındaki “İsrail’le örtünen çıplak kalır” Filistin atasözü olduğu ortaya çıktı.

Tartışmaların ardından İHH’dan duyuru yapıldı.

1-İsrail’le anlaşma konusunda vakfımızın çekincelerini ifade etmiştik. Özeti “İsrail’e güvenilmeyeceği” olan açıklama bazı çevreler tarafından kasten yanlış taraflara çekilmiştir.

2-Çekincelerimizi korumakla birlikte kamuoyunda yanlış anlaşılmalar oluştuğunu gözlemlemekteyiz.

3-Açıklamanın sonunda “İsrail’le örtünen çıplak kalır” atasözünün yanlış taraflara çekilerek kullanıldığını gördük.

4-Bu söz asla sayın Cumhurbaşkanımız kastedilerek söylenmemiştir. Bunu kasten öyle imiş gibi göstermek kötü niyet izharıdır, bundan beriyiz

5-Bu sözden dolayı oluşan algı ve yanlış anlaşılmadan dolayı kamuoyundan özür diliyoruz.

 İHH İnsani Yardım Vakfı

selyus