Ana Sayfa SPOR 7 Temmuz 2015

Şampiyon itfaiyecilere coşkulu karşılama…

İlk kez katıldığı 16. Dünya Polis ve İtfaiye Oyunları’nda 4 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalya alma başarısı gösteren İstanbul İtfaiyesi’nin başarılı sporcuları, mesai arkadaşları tarafından coşkuyla karşılandı.

ABD’de düzenlenen 16. Dünya Polis ve İtfaiye Oyunları’nda toplam 15 madalya alarak büyük bir başarıya imza atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyecileri yurda döndü. Mesai arkadaşları, şampiyon itfaiyecilere Atatürk Havalimanı’nda görkemli bir karşılama töreni hazırladı.

İtfaiye oyunlarında 4 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalya alma başarısı gösteren İstanbul İtfaiyesi sporcularını havalimanında İBB İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, birim müdürleri ve şampiyonların mesai arkadaşları yalnız bırakmadı. Heyecanları ve gururları yüzlerinden okunan başarılı sporcular, desteklerinden dolayı İBB Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür ederek, “Madalyalarımızı milletimize armağan ediyoruz” dediler. İtfaiye araçlarının ve sirenlerin eşlik ettiği coşkulu karşılama töreni, konvoy eşliğinde gelinen İBB Fatih İtfaiye Daire Başkanlığı’nda son buldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Fairfax ve Virginia şehirlerinde düzenlenen oyunlarda 60 ülkeden 12 bin polis ve itfaiyeci katıldı. Türkiye’yi temsil eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi yarışlarda 15 itfaiyeciyle 20 dalda mücadele verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyecileri ilk kez katıldığı yarışlarda 4 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalya kazanırken birçok dalda da 4.’lük ve 5.’likler elde etti.

İtfaiyecilerimizin en başarılı olduğu branşlar güreş ve sırıkla yüksek atlama oldu. Güreşte Şükrü Akyıldız 1 altın, 1 gümüş, Ramazan Alpul 2 gümüş madalya kazandı. Sırıkla yüksek atlamada Yasin Bilmez 1 altın, Kerim Seis 1 gümüş, Alper ateş ve Recep Serdar 1’er bronz madalya elde ettiler.

Bilek güreşinde Ali Osman Aygün, sağ kol ve sol kolda iki altın madalya kazanma başarısı gösterdi. Aygün bench-presste de 1 bronz madalya aldı. Yüzmede Nurettin Ünal iki farklı kategoride 2 bronz madalyanın sahibi oldu. Erman Kendibaşına cirit atmada bronz madalya ve İlhan Ünlü de gülle atmada bronz madalyayı boynuna taktı.

Uzun atlamada İlhan Ünlü ve Recep Serdar 4.’lük elde etti. İstanbul İtfaiye Takımı muster (çıkrık) yarışmasında madalyayı kıl payı kaçırarak 4.’lüğün sahibi oldu. Cirit atmada Kerim Seis, 100 metre koşuda Yasin Bilmez, 800 metre koşuda İsmail Uysal ve Voleybol Takımı 5.’lik aldılar.

Etiketler:
selyus