Ana Sayfa YAŞAM 8 Temmuz 2015

UHİM’in geleneksel iftar buluşması

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) tarafından Sancaktepe Bervaze’de düzenlenen geleneksel iftar programında katılımcılara yapılan faaliyetler anlatıldı.

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) Başkanı Ayhan Küçük ’ün öncülüğünde düzenlenen geleneksel iftar programında yapılan faaliyetler hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Sancaktepe Bervaze Restarunt’ta yapılan UHİMGeleneksel İftar buluşmasında ayrıca Filistin Konsolosu Abdel Kerim Alkhatip memleketlerinde yaşadıkları İsrail zulmünden bahsetti. Türkiye’nin kendilerine verdiği destekleri överek anlatan Konsolos Alkhatip, özellikle BM inandırıcılığının bittiğini altını çizerek ifade etti. UHİM buluşmasının bir başka önemli konuğu da Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’di. Başkan Erdem’de önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan UHİM Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mustafa Demiral yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Geleneksel İftar programının evsahibi Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) Başkanı Ayhan Küçük ile yardımcısı Av. Mustafa Demiral’in yanısıra Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Filistin Konsolosu Abdel Kerim Alkhatip, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, İBB İştirakler Dairesi eski Başkanı Cemal Özdemir,  Akademisyenler ve siyasiler katıldı.

UHİM BİR YARDIM KURULUŞU DEĞİLDİR

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi bir yardım kuruluşu olmadığını özellikle vurgulayan UHİM Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mustafa Demiral, “Bugün buradaki programımızda detaylı bir sunum düşünüyorduk ancak buna zamanımız yeterli değil. Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi’nin faaliyet alanları: Uluslararası kurum ve kuruluşların ve büyük şirketleri ihlal etmiş olduğu hakları tespit edip bunları gerek alan çalışması gerek literatür çalışma yöntemiyle elde edilecek ve düzenlenecek raporları hem kamuoyuna hem de ilgili kuruluşlara iletmek. Faaliyet alanları içerisinde siyaset, sağlık, ekonomi, ekoloji, tarih, bilim sanatı gibi daha bir çok alanda canlı yaşamı ilgilendiren hayatı kapsayacak şekilde bir çalışmalar yürütür. 2010 yılında kurulan Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi bir yardım kuruluşu değildir. Bir hak arama bilincini geliştirmeye dönük faaliyet yürüten bir dernektir. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

      

TOPLUMUN SESİS OLMAK ÇOK DEĞERLİDİR

Programa katılarak selamlama konuşması yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Mazlumların ve Mağdurların sesi olmak çok önemli. Çünkü hak aramak, adaleti aramak, kaybolan insan haklarını dillendirmek ve yapılan mücadelelere destek vermek, omuz vermek bizde kutsal bir duruştur. Çünkü kaybolan ve gasp edilen insan hakları noktasında, konuşulması ve tartışılması noktasında bu mücadeleleri sergilemek gerçek anlamda Allah indinde kabul, kul nezdinde de hiçbir zaman unutulmayacak tarihe not düşecek bir durumdur. Tolumun sesi olmak, kaybolan hakların tekrar gündeme taşınmasında var olmak sizler adına çok önemli ama özellikle istifade edenler adına gerçek anlamda çok değerlidir. Bu anlamda insanlığa hizmeti olanlardan Allah razı olsun” dedi.

 

Etiketler:
selyus