Ana Sayfa SPOR 14 Kasım 2016

Üsküdar’ın sporsever başkanı: Hilmi Türkmen

Spor Sarayını Üsküdarlılara kazandıran ve spor kulübünün ulusal ve uluslararası başarılarının arda arda gelmesinde büyük payı olan, Üsküdar Belediyesi’nin daha henüz 2,5 yıldır Belediye Başkanlığı’nı yapan Hilmi Türkmen’e dikkatlerinizi çekmek istiyoruz. Başkan Türkmen, ‘Kültür ve Sanat Şehir’ olan Üsküdar’ı ‘Spor Şehri’ yapmaya kararlı.

Üsküdar Belediyesi VakıfBank Spor Sarayı görkemli bir törenle açıldı. Üsküdar Belediyesi’nin büyük gayretleriyle tamamlanan Spor Sarayı yazılı ve görsel basında genişçe yer buldu.

Biz, Üsküdar Belediyesi’nin daha henüz 2,5 yıldır Başkanlığı’nı yapan Hilmi Türkmen’e dikkatlerinizi çekmek istiyoruz. Başkanlık görevini devraldıktan sonra öncelikle belediyenin spor kulübüne güçlü destek vererek Dünya, Avrupa, Balkan ve Türkiye şampiyonları çıkmaya başladı. Başkan Türkmen, aslında sporun içinden gelmemesine rağmen, sporun insan için olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğunun altını çizerek, zaman zaman konuşmalarında başarılı ve zeki sporcu nesiller yetiştirmenin önemine vurgu yapıyor. Üsküdar Belediye Spor Kulübü’nün amatör branşlar elde ettiği ulusal ve uluslararası başarıların süreklilik arz etmesinin arkasında da büyüklük eden Başkan Hilmi Türkmen, ‘Kültür ve Sanat Şehri’ olan Üsküdar’ın aynı zamanda ‘Spor Şehri’ olduğunu belirtiyor.

En son açılan Üsküdar Belediyesi VakıfBank Spor Sarayı ile birlikte Üsküdar’ın tam teşekküllü kapalı spor salon sayısı 7’ye çıktığını söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,  yapımına 2015 yılında başlanan Üsküdar Belediyesi Vakıfbank Spor Sarayı’nda 2500 kişi kapasiteli spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, çok amaçlı spor alanları, 2 adet SPA merkezi, jimnastik salonu ve birçok sporun yapılabileceği spor alanları ve yaşam alanları yer aldığını ve vatandaşlarında buralardan yararlanabileceğini açıkladı.

Açılış törenine Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ile Mehmet Şimşek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, eski AB Bakanı Egemen Bağış, aralarında Av. Mihrimah Belma Satır, Dr. Ravza Kavakçı Kan, Av. Hurşit Yıldırım’ın bulunduğu İstanbul Milletvekilleri, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Vakıfbank Genel Müdürü Adnan Ertam ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Türkiye’de bir spor kompleksi değil bir spor sarayının olduğunu görmekten dolayı iftihar ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum,” dedi.

Açılışta konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, spor sarayının hayırlı olmasını diledikten sonra Üsküdar Belediyesi’nin 25 yıllığına tahsis ettiğini belirterek, Spor Şehri Üsküdar’a kapalı spor saraylarının yanında açık spor komplekslerinin de armağan edileceğini söyledi.”

“GENÇLERİMİZİ SARAYLARDA AĞIRLIYORUZ”

“Büyük bir katılımla gerçekleşen törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün burada sadece bir spor tesisinin açılışını gerçekleştirmiyoruz. Adından da anlaşılacağı üzere bir sarayın açılışını yapıyoruz. Biz gençlerimizi, çocuklarımızı artık saraylarda ağırlıyoruz,” sözlerini kullandı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bu güzel tesisin Üsküdar’a, İstanbul’a ve Türkiye’ye kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Konuşmaların ardından Üsküdar Belediyesi Vakıfbank Spor Sarayı açılışı gerçekleşti. 

selyus