Ana Sayfa VOLEYBOL 20 Eylül 2021

Ali Koç ile Burak Elmas bir araya geldi

Avrupa 3.’sü Bayan Milli Voleybol Takımı ve Avrupa Şampiyonası’nda son 16’ya kalan Erkek Milli Voleybol Takımı, TSYD’de bir araya geldi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Burak Elmas da voleybolcuları yalnız bırakmadı.

Avrupa 3.’sü olarak bronz madalyayı kazanan Bayan Milli Voleybol Takımı ve Avrupa Şampiyonası’nda son 16’ya kalmayı başaran Erkek Milli Voleybol Takımı, TSYD’de buluştu. Türkiye Voleybol Federasyonu ve TSYD’nin ortak düzenlediği ‘Şimdi Voleybol Zamanı’ gecesine, Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Oğuz Tongsir ev sahipliği yaptı. TSYD’nin Levent’te bulunan merkezinde gerçekleşen organizasyona Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Galatasaray Başkanı Burak Elmas da katıldı. Organizasyonda Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti, Türkiye Erkek Milli Voleybol Takımı Başantrenörü Nedim Özbey, Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar ve Türkiye Erkek Milli Voleybol Takımı Kaptanı Murat Yenipazar açıklamalarda bulundu.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, “2022 Dünya Şampiyonası’nda hem erkek hem de kadın takımımız yer alacak”

Kulüplere teşekkür ederek sözlerine başlayan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, “Avrupa Şampiyonası, Milletler Ligi Dünya Şampiyonası, Olimpiyat Elemeleri ve Olimpiyatlara katılırken, bizlerin yanında olan kulüp başkanlarımız ve kulüp yöneticilerimiz var. Biz federasyonuz ama bunun gerçek paydaşları var. Buna gerçekten değer sağlan unsurlar var. Biz bu başarıya, kendi becerimiz ve çalışmalarımızla değil, kulüplerimizin bizlerle olmasıyla ulaştık. Emeği geçen bütün kulüplere sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Güzel günler ve güzel olaylar yaşadık. Voleybol maçlarını seyretmeyen hiçbir vatandaşımız kalmadı. Türkiye’de kadın voleybolunun dünyada ve Avrupa’da nerede olduğunun ve erkek voleybolunun da nerede olacağının altını çizmiştik. Erkek takımımız 1998 yılından bu yana Dünya Şampiyonası’na katılamıyordu. Şimdi direkt olarak katılacağız. 2022 Dünya Şampiyonası’nda şimdi hem erkek hem de kadın takımımız yer alacak” ifadelerini kullandı.

selyus