Ana Sayfa YAŞAM 24 Aralık 2016

15 Temmuz Gazisi İlhami Çil, “Önümüzdeki kardeşlerimizi vuruyorlardı, biz yine yürüyorduk”

15 Temmuz Gazisi İlhami Çil, “Şunu söylüyorlar, bu halk kurşunun üzerine bilerek gitmedi. Ben canlı şahidiyim. Önümüzdeki kardeşlerimizi vuruyorlardı, biz yine yürüyorduk. Onlar vuruyorlardı biz yine yürüyorduk. Biz vurulduk. Kardeşlerimiz bizi almaya gelirken daha hala kurşun sıkılırken bizi almaya geliyorlardı.”

Yeni Metropol Gazetesi’nin 10 Yıl Gecesi ve 15 Temmuz Şehitleri Anma programına katılan 15 Temmuz Gazisi İlhami Çil, o gece yaşadıklarını aynı günün heyecanı ile anlattı.

Katılımcıları duygulandıran 15 Temmuz Gazisi İlhami Çil, “Bugünün konusu 15 Temmuz Şehitlerimiz anma konusu olduğu için bize de bir söz hakkı vermek istediler. “15 Temmuz’un Unutmadık, Unutturmayacağız” sloganıyla bir çok yerde çalışmalar yapılıyor ve konuşuluyor. Ama ben,unutup, unutmamaktan daha çok o anı yaşamayı unutmamayı istiyorum. Çünkü o anı yaşadığımız anları daha sonra bize neler hissettirdiğini anlarsak daha doğru hareket etmeye başlarız. O gece Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Ölümüne dediğinde sokaklara çıkan Akıncı kardeşlerimizle birlikte çıktık. Bizde olması gereken yerler giderek ölümüne yürüdük. O kardeşlerimizle yan yana yürüdüğümüzde onu tarif bile edemiyorum. Sadece her zaman şunu hatırlatmak istiyorum; Çağrı filminde bir sahne vardı, Peygamber Efendimizin açık tebliğ yapması  emri geldiğinde Sahabelerimizin sokağa çıkıp Kabe’ye doğru yürüdüğünde neler hissettilerse Akıncı kardeşlerimle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yürürken aynı duyguları Kelime-i Şahadetlerle yaşadık. Köprüye vardığımız zamanda (inanın zaten FETÖ’cülere tek bir kelime bulamıyorum) bu vatan evlatlarına hiç acımasızca kurşun sıktılar. Şunu söylüyorlar, bu halk kurşunun üzerine bilerek gitmedi. Ben canlı şahidiyim. Önümüzdeki kardeşlerimizi vuruyorlardı, biz yine yürüyorduk. Onlar vuruyorlardı biz yine yürüyorduk. Biz vurulduk. Kardeşlerimiz bizi almaya gelirken daha hala kurşun sıkılırken bizi almaya geliyorlardı. Cumhurbaşkanımızın bize 14 yıldır öğrettiği bilinçle, belki bir çoğumuzun bile farkında olmadan eğittiğini hissederek sokağa çıktık. O duygularla birlik ve beraberliğimizin daim olması temennisi ile Allah yar ve yardımcımız olsun.” dedi.

İlginizi çekebilir

SOMA GİBİDİR

SOMA GİBİDİR

selyus