15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit olanlar Edirnekapı’da bulunan 15 Temmuz Şehitliği’ndeki kabirleri başında anıldı. Sabahın erken saatlerinde şehitlerin kabri başına gelen aile üyeleri ve vatandaşlar Kur’an-ı Kerim okudu.
15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında darbeci askerlere karşı koydukları esnada şehit olan 15 Temmuz Şehitleri, Edirnekapı’da bulunan 15 Temmuz Şehitliği’ndeki kabirleri başında, aileleri tarafından dualarla anıldı. Sabahın erken saatlerinde şehit, yakınlarının kabirleri başlarına gelen aile üyelerinden bazılarının Kuran-ı Kerim okurken, duygusal anlar yaşandı. Şehit yakınları olmayan vatandaşlar tarafından da ziyaret edilip dualar edildi.
“Allah onların kalbine göre verdi”
Acılarının ilk günkü kadar taze olduğunu söyleyen Şehit Tolga Ecebalın’ın babası Tarkan Ecebalın, “Acılar hiç bayatlamadı, hep taze. Biz sadece 15 Temmuz diye burada değildi 365 günün 300 günü buradayız. Şehit Tolga Ecebalın’nın babasıyım. Beraberdik o gece. Şehit oldu. Tolga sonradan geldi. Niye geldin oğlum dedim. Baba bu iş başka bir iş, büyüklerimiz çıkın dediyse Allah bize şehitliği nasip eder, demişti. Allah onların kalbine göre verdi” diye konuştu.
“Bu acı unutulmaz”
Şehit Mahir Ayabak’ın Dayısı Burhan Ayabak, “Bu acı unutulmaz. 17 yaşında bir çocuktu. Daha hayatı görmeden şehit düştü. Çok özlüyoruz ama yapacak bir şeyimiz yok. Allah’ın takdiri böyle. Bizim için büyük bir şeref. Acıyı ilk günkü gibi yaşıyoruz. Bir yanda bir gurur var içimizde, bir yanda da çok üzgünüz” dedi.
15 Temmuz şehitlerimize Kur’an
Benzer Haberler
-
Kağıthane’de Ayazma Camii ve Külliyesi açılış için gün sayıyor
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan “Cake Not Hate” kampanyasıyla tanınan Joshua Harris’i kabul etti
-
İstanbul’da yolda yürüyen kadının ensesine vurup kaçtı
-
İstanbul’da evlere giren dev çekirgeler paniğe neden oldu
-
15 Temmuz kahramanlarından 10’uncu yıl mesajı: “Mevla o gece içimizden ölüm korkusunu almıştı”
-
Galata Kulesi’nde 15 Temmuz’a özel Mapping gösterisi
-
15 Temmuz darbe girişiminde yaralıları almayan hastanenin ruhsatı satışa çıkarıldı
-
Kemal Akar: ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlu Olsun’
-
İstanbul protokolü Çetinkaya ve Özdemir çiftini mutlu gününde yalnız bırakmadı
-
AK Parti Gençlik Kolları’nın düzenlediği ‘Ayasofya Yürüyüşü’ne binler katıldı
-
Ayasofya Camii’nde 15 Temmuz şehitleri için 253 hafız tarafından hatim duası okundu
-
Trabzon Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu’ndan güçlü hamle: Genel Sekreter Yardımcılığına Serdar Kızıldağ getirildi


