Ana Sayfa YAŞAM 15 Temmuz 2017

15 Temmuz’u anı defterine yazanlar Üsküdar’da sergileniyor

Üsküdar Belediyesi tarafından hazırlanan sergide 15 Temmuz darbe girişimi gecesi sonrası Kısıklı’da tutulan nöbetler sırasında anı defterine yazılanlar sergilendi.

Üsküdar Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Kısıklı’da tutulan nöbetler esnasında anı defterine yazılanları düzenlenen sergide vatandaşlarla buluşturdu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergi Üsküdar Valide-i Cedid Camii önünde açıldı. Sergi açılışına Çevre ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öte yandan sergi açılışı sonrası Başkan Türkmen ve Selim Temurci vatandaşlara pilav dağıttı.

“AMAÇ 15 TEMMUZ RUHUNU DİRİ TUTMAK”

15 Temmuz ruhunu diri tutmak amacında olduklarını kaydeden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Şu anda açılışını yapacağımız 15 Temmuz’un isimsiz kahramanlarını yad edeceğimiz sergimiz hayırlı olsun. Bu hafta dolayısıyla yapılan hatimler, dualar, kuran ziyaretleri ve bu tür etkinlikler geleceğimizin teminatı gençlere 15 Temmuz ruhunu diri tutmak amacını taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle sergimizin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 “15 TEMMUZ HER ŞEYDEN ÖNCE MİLLETİN ZAFERİDİR”

Sergi açılışında konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Çok özel bir gün bugün, Cuma günü. 15 Temmuz’u, mektep gören insanlar önünde anlatmak elbette sadece vazifemiz değil. Burada sorumluluğu yerine getirmek için buradayız. 15 Temmuz her şeyden önce milletin zaferidir. Her gittiğim yerde söyledim, burada şehit ailelerimizi ve gazilerimiz gördüğümde bizi arayan kardeşlerimi hatırladığımda çok farklı duygularla bu kürsülere çıkıyoruz” diye konuştu.

selyus