Ana Sayfa YAŞAM 15 Temmuz 2017

Ümraniye, 15 Temmuz’u dolu dolu yaşıyor

Ümraniye Belediyesi 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin 1’inci yıl dönümünde düzenlediği etkinliklerle darbe şehitlerini anarak demokrasi nöbeti tuttu. Ümraniye 15 Temmuz’u dolu dolu yaşıyor.

Ümraniye Belediyesi, Fethullaçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan kanlı darbe girişiminin 1’inci yıl dönümünde şehitleri anma ve darbenin unutulmaması için çeşitli etkinlikler düzenledi. Belediye tarafından düzenlenen ilk etkinlik Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda düzenlendi. Kanlı darbe girişimi gecesi basın mensupları tarafından çekilen fotoğraflar ile 15 Temmuz konulu resim yarışmasında dereceye giren resimlerden oluşan resim ve fotoğraf sergisi açtı. Açılışa Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları ile vatandaşlar katıldı. Mehter takımı tarafından söylenen marşların ardından serginin açılışı yapıldı. Protokol üyeleri ile vatandaşlar daha sonra sergiyi gezdi.

Belediye tarafından düzenlenen ikinci etkinlik nikah sarayında gerçekleştirildi. Ümraniye Kaymakamlığı ile Ümraniye Belediyesi, terörle mücadelede şehitleri ile 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarıyla gazileri ve ailelerini yemekte ağırladı. Programa Kaymakam Suat Dervişoğlu, Belediye Başkanı Hasan Can, Travnik Kantonu Tarım ve Hayvancılık Bakanı Salkan Merdzaniç, Ümraniye AK Parti İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Fojnica Belediye Başkanı Sabahattin Krasuna Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hakan Torun, Belediye Başkan Yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirilen yemekte şehit aileleriyle gaziler ve aileleri bir araya geldi.

Belediye tarafından düzenlenen son etkinlik ise Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda düzenlendi. Meydanda bir araya gelen Ümraniyeler, demokrasi nöbeti tutarak şehitler için kuran okuyarak dua etti. Ellerinde Türk Bayrakları ile meydanı dolduran vatandaşlar 15 Temmuz’un 1. Yıl dönümünde yeniden demokrasi nöbeti tuttu.

“ŞEHİTLERİMİZİ DUALARLA ANIYORUZ”

Bir yıl aradan sonra 15 Temmuz’un 1’inci yıl dönümünde düzenledikleri etkinlikler ve tuttukları demokrasi nöbeti hakkında konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “İnsanoğlu çabuk unutuyor. Çabuk unutması sebebiyle de önemli şeyleri hatırlatmak lazım. Hala 15 Temmuz 2016’da bağrımıza saplanan hançeri biz göğsümüzü siper ederek çıkardık göğsümüzden koyduk kenara ama hain darbe girişiminde bulunanların uzantıları hala içimizde devam ediyor. Devamlı bu tehlike söz konusu devamlı uyanık durmak ve ayakta durmamız lazım. Yeni kuşaklara bunu anlatmamız lazım. Nasıl bir darbe nasıl bir vatanın işgali operasyonu olduğunu hem ülkemiz hem de dünya insanına iyi anlatmamız lazım. 15 Temmuz’un yıl dönümünde milletimiz coşkulu bir şekilde meydanlarda. Şehitlerimizi dualarla anıyoruz. Rabbim bu millete bir daha böyle bir afet göstermesin diyoruz. Bayrağımız vatanımız milletimiz devletimiz daim olsun diyoruz” dedi.

Benzer Haberler

İlginizi çekebilir

Güngörmüşler Konağı açıldı

Güngörmüşler Konağı açıldı

selyus