Ana Sayfa YAŞAM 14 Mayıs 2014

Acımız büyük

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Ben biliyorum ki Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a varıncaya kadar bütün vatandaşlarımızın kalbi bu

Acımız büyük

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Ben biliyorum ki Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a varıncaya kadar bütün vatandaşlarımızın kalbi burada atıyor, bu acıyı hep birlikte paylaşıyorlar. İster iktidar, ister muhalefeti bunun ayrımı olmaz” şeklinde konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu saat itibarıyla bir yandan tahliyelerin devam ettiğini ancak 205 işçinin vefat ettiğini söyledi.
Bu sayının artmasından endişeli olduklarını kaydeden Yıldız, “İlerleyen saatler bu sayının artmasıyla da sonuçlanabilir. Yaralılardan özellikle ağır yaralıların rahatladığını, kurtulduğunu görüyoruz ve bugün AFAD ekibimiz özellikli bir koordinasyon merkezinde hangi hastanelerde hangi yaralı kardeşimizin kaldığına dair açıklamalarda bulunacak” diye konuştu.

Ülke genelinde 3 günlük yas ilan edildiğini hatırlatan Yıldız, şöyle konuştu:

“Bayraklar, gerek yurt içimde gerekse yurt dışında yarıya indirilecek. Cuma hutbesinde de maden kazasıyla alakalı hutbede inşallah irat edilecek. Sayın başbakanımızın bu konuda bir iradesi ve tavsiyesi oluştu. Çünkü bu sıkıntı ve acı beklediğimizin üzerinde oldu ve Türkiye’de şu ana kadar yaşanmış en yüksek işçi kaybımızla sonuçlanan bir kazaya doğru gidiyoruz. O açıdan gerek otopsi raporlarının tamamlanması, sabaha kadar yaptığı çalışmalarımızla beraber şu anda 7 tane işçi kardeşimizin cenazesini ailelerine teslim ettik. Bu sayı gittikçe artacak, öğleye kadar daha da artacak. Bir yandan otopsileri yerinde yapılıyor. Adli tıp kurumundan farklı illerden uzman ve teknikerler geldiler, bütün bu işlemelerin hızlandırılması için uğraşıyoruz.”

Bakan Yıldız, BDP, MHP ve CHP milletvekillerinin taziyelerde bulunduğunu, kendilerinin de karşılıklı taziyelerini sunduğunu bildirdi. Milletvekillerine işçilerin hatıratına gösterdiği nezaketten dolayı teşekkür eden Yıldız, “Asıl amacımız kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve olabildiğince şeffaf olarak burada olanları sizlerle paylaşmak. Çünkü ben biliyorum ki Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a varıncaya kadar bütün vatandaşlarımızın kalbi burada atıyor, bu acıyı hep birlikte paylaşıyorlar. İster iktidar, ister muhalefeti bunun ayrımı olmaz” şeklinde konuştu.

Yıldız, bütün tahliye işlemleri bittikten sonra gerekli soruşturmaların açılacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

“Biz acımızla uğraşıyoruz. Onlara bir an önce ulaşılması ve bir an önce dışarıya çıkarılmalarıyla uğraşıyoruz. İçeride herhangi bir grizu patlaması, herhangi bir darp olmadı, karbonmonoksit zehirlenmesinden işçi kardeşlerimizin hayatını kaybettiklerini görüyoruz, zamanın aleyhimize işleyeceğini söylemiştim dün gece. Nitekim sabahleyin de bu sayının gittikçe arttığını ve işçilerimizin ölümlü vaka hadisesinin daha da arttığını görüyoruz. Allah rahmet etsin kendilerine, acılı kederli ailelerine de aynı şekilde sabırlar niyaz ediyorum.” AA

Etiketler:
selyus