Ana Sayfa YAŞAM 26 Eylül 2018

Ahde Vefa Platformu’ndan Şehit Mehmet Selim Kiraz’a vefa ziyareti

Siyasi danışman ve Analiz uzmanı Taner Akkuş’un hazırladığı; sosyal sorumluluk projesi amaçlı kurulan Ahde Vefa Platformu, ülkenin değerli ve önemli ailelere Ahde Vefa ziyaretlerini sürdürüyor. Platform, bu anlamda Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ailesine bir ziyaret gerçekleştirildi.

Günümüz Türkiye’sinin bekası, refahı ve huzuru için geçmişte bedel ödemiş, mukaddes değerlerimizi unutmamak ve geride kalan aileleri de hatırlayarak kendilerini değerli kılmak adına ziyaretler yapan platformun başkanlığını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Nuran Kırlak sürdürüyor.

İstanbul Adliyesi Çağlayan merkezinde DHKP’C‘li teröristler tarafından hain bir suikast girişimiyle makamında şehit edilen Kiraz, ülkemizi yasa boğmuştu. Acısı gönüllerde hala hissedilirken, ailesi de kapılarını Ahde Vefa Platformu’na açtı.

“ALLAH CENNETİNDE BİZLERİ ŞEHİTLERE KOMŞU EYLESİN”

Programda, Şehit Kiraz’ın babası ev sahibi Hakkı ve Saadet Kiraz, “Ahde Vefa ihtiyaç duyduğumuz tek şeydir. Böylesi anlam yüklü duygularla dolu bir ziyaret bizleri çok mutlu etti. Başta oğlumuz olmak üzere, ülkemizde vatanı için şehit olan tüm canlarımıza selam olsun. Allah; cennette de bizleri onlara komşu eylesin. Platform başkanı Nuran Kırlak ve Taner Akkuş kardeşime çok teşekkür ederim” dedi.

“ALLAH BİZLERE SILAH-İ RAHİMİ EMREDİYOR”

Ziyarette, “Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın unutulmadığını onun gibi kıymetli, dürüst, vatan ve millet aşkıyla görevini en mükemmel şekilde layıkıyla ifa eden çok kıymetli bir değerin her zaman hatırlanıp saygıyla anılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Nuran Kırlak, “Bu ziyaretler toplumumuzun dinamik taşları ve manevi değerleri olan kıymetleri hatırlamak ve hatırlatmak amaçlıdır. Çünkü Allah bizlere sılah-i rahim ziyaretlerini, yakınlarımıza ve komşularımıza yardım yapmayı emretmekte. Bu vesile ile bizleri güzel yüreğiyle misafir eden Hakkı ve Saadet Kiraz’a ve bu projeyi bizlerle birlikte sürdüren Analiz uzmanı danışmanımız Taner Akkuş beye çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“BİR VEFALI OLARAK VEFANIN GÖNÜLLERE GİDEN YOL OLDUĞUNU ÖNEMSEMEKTEYİM”

Ziyarette önemli açıklamalarda bulunan Taner Akkuş, “Ahde Vefa toplumumuzun en temel değerleridir. Dört bin yıllık geleneği olan bu asil milletin örf ve adetinde Vefa yatar. Ben de İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Vefa semtinde dünyaya geldim. Bir Vefalı olarak vefanın gönüllere giden yol olduğunu önemsemekteyim. Şehit Savcımız da ülkemiz, vatanımız, mukaddes topraklarımız ve yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın geleceği için görev yaparken şehit düşmüştür. Allah bizi onlar gibi şehadet şerbeti içip, peygamberlik fazileti ve makamı kadar kıymetli olan şehitlerimize komşu eylesin. Bu vesileyle projemizin hayata geçmesinde öncü olan başkanımız Nuran Kırlak başta olmak üzere tüm Ahde Vefa Platformu yöneticilerine ve evinin kapılarını bizlere açan Kiraz ailesine teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

selyus