Ana Sayfa YAŞAM 17 Ocak 2023

AK Parti İstanbul tarafından görme engelli vatandaşlarımıza “Buğday Tanesi” filminin betimlemeli gösterim yapıldı

AK Parti İstanbul İl Sosyal Politikalar Başkanlığı, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası vesilesiyle görme engelli vatandaşları “Buğday Tanesi” filmi betimlemeli gösteriminde buluşturdu. Davetlilerin büyük beğenisini toplayan gösterim ile ilgili açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Sosyal Politikalar Başkanı Sevim Sayım Madak, “İstanbul milletvekilimiz Serkan Bayram’ın zorluklarla ve mücadelelerle geçen hayat hikayesini konu alan filmini, görme engelli vatandaşlarımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

AK Parti İstanbul İl Sosyal Politikalar Başkanlığı, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası vesilesiyle görme engelli vatandaşları “Buğday Tanesi” filmi betimlemeli gösteriminde buluşturdu.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Konferans Salonu’nda yapılan gösterime, İstanbul’un dört bir yanından yaklaşık 500 görme engelli vatandaş katıldı. Etkinlikte 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası vesilesiyle çeşitli hediyeler de verildi.

“ENGELLİ VATANDAŞLARA 49 FARKLI BRANŞTA SOSYAL DESTEK SAĞLIYORUZ”

İstanbul’un dört bir yanından gelen davetlilere katılımlarından ötürü teşekkür ederek konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul İl Sosyal Politikalar Başkanı Madak, “AK Parti’nin bu ülkeye yaptığı en büyük hizmetlerden biri hiç şüphesiz ki zihinlerde sağladığı değişim ve dönüşümdür. Zira 20 yıl önce bırakın engellilerin öğretmen, bürokrat, avukat ve milletvekili olmasını evden dışarıya dahi çıkamazlardı. Engelliler başta olmak üzere toplumun dezavantajlı tüm kesimlerine yönelik devrim mahiyetinde hizmetlere, politikalara ve dönüşümlere imza atan AK Parti döneminde sadece Aile Bakanlığımızın tam 49 farklı başlıkta vatandaşlarımıza sosyal destek bulunduğunu ifade etti. Verilen bu destekler nedeniyle hayata tutunan, elde ettiği imkan ve olanaklarla başarı hikayeleri yazan engelli kardeşlerimiz artık hayatın her alanında çok güçlü ve iz bırakan birer model olarak ortaya çıkmaktadır” dedi.

“BUĞDAY TANESİ FİLMİ KIYMETLİ BİR HAZİNE”

Buğday Tanesi filminden herkesin alacağı çok önemli dersler, ilhamlar olduğunu vurgulayan Madak, “Biz de bugün burada az önce vurguladığım bir başarı hikayesini dinlemek, anlamak için bir araya geldik. İstanbul milletvekilimiz Sayın Av. Serkan Bayram’ın zorluklarla ve mücadelelerle geçen hayat hikayesini konu alan ‘Buğday Tanesi’ filminin tüm vatandaşlarımız adına yeni başarı hikayelerine vesile olmasını diliyorum. Her birimizin bu filmden alacağı çok önemli dersler, mesajlar, ilhamlar var. Bu vesileyle Serkan Bey’i ilham verici, kıymetli mücadelesi için tebrik ediyor, Buğday Tanesi filmi gibi önemli bir eseri, kıymetli bir hazineyi bu millete kazandırdığı için yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından betimlemeli film gösterimine geçildi. Davetliler büyük bir dikkat ve ilgiyle filmi dinledi. Filmin ardından duygu ve düşüncelerini paylaşan görme engelli vatandaşlar, filmden çok etkilendiklerini ve kendi hayat serüvenleri açısından önemli mesajlar aldıklarını belirtti. Betimlemeli gösterim olmadığı için Buğday Tanesi filmini izleyemediklerini, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın davetinden ve böyle bir organizasyonu gerçekleştirmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten görme engelli vatandaşlar, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

selyus