Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YAŞAM 11 Aralık 2022

AK Parti Küçükçekmece’de ‘İlk Türk Kadın Mitingi’ni anma programı gerçekleşti

AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığı ve Kastamonulular Dayanışma Derneği (KASDER) Küçükçekmece Şubesi işbirliği ile düzenlenen programa 200 Kastamonulu kadın ve davetliler katıldı.

AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığında yapılan programa Küçükçekmece İlçe Başkanı Avukat Recep Şencan, İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Eroğlu, İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Avukat Esra Vural Yıldırım, Küçükçekmece İlçe Kadın Kolları Başkanı Saliha Karadayı Deniz, Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcıları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile Belediye Meclis Üyeleri, KASDER Küçükçekmece Şube Başkanı Satı Külfetoğlu ile Şube Kadın Kolları Başkanı ve dernek yönetimi katılım sağladı.

Kastamonu’da 1919 yılında yapılan “İlk Türk Kadın Mitingi”nin tarihçesine, Şerife Bacı ve Halime Çavus’un kahramanlıkları anlatılan programda Kastamonu türküleri eşliğinde yöresel ikramlar, slaytlar ile Kastamonu’nun tanıtımı yapıldı.

Programda selamlama konuşması yapan İlçe Başkanı Şencan, “Siz kıymetli Kastamonulu bayanları ve misafirlerimizi ağırlamaktan son derece mutlu olduk. İçeri zengin olan programda özellikle dikkat çekici olan İlk Türk Kadın Mitingi”nin Kastamonu’da yapılmış olmasıdır. Programınız hayırlara vesile olsun.”

İlçe Kadın Kolları Başkanı Saliha Karadayı Deniz ise “İlçe Başkanlığımızda Kastamonulu hemşerilerimizle buluşmaktan onur duydum. İlk Türk Kadın Mitingi”nin memleketimiz Kastamonu’da yapılması bizim gurur vesilemizdir. Bu vesile ile o mitingde bulunup ebediyete irtihal eden kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”

Öte yandan programda 16 Aralık Cuma günü bayanlara özel Konya turu için çekiliş yapılarak gidecek isimler belirlendi.

selyus