Ana Sayfa YAŞAM 17 Ekim 2021

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde Mevlid Gecesi idrak edildi

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselamın dünyaya gelişinin kutlandığı Mevlid Gecesi dolayısıyla vatandaşlar Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ne akın etti.

Rebiyülevvel ayının 11’inci günü idrak edilen Mevlid Gecesi gecesinde Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ne vatandaşlar akın etti. Mevlid Gecesi gecesinde Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’e gelen Kayahan Kaya isimli bir vatandaş, “Biz de vatandaş olarak Müslüman olarak geldik Mevlid Gecesi kutladık, namaza geldik Ayasofya Camii’nde yine kalabalık atmosfer, yoğun ilgi var, vatandaşlar geldi. Bizde vatandaş olarak görevimizi yaptık, namazımızı kıldık. Birazda Sultanahmet’te yürüdük, duamızı ettik. Bütün İslam aleminin kandili mübarek olsun inşallah” dedi. Başka bir vatandaş ise, “Biz yoğun duygular yaşadık, tüylerimiz diken diken oldu. Müslüman olarak özellikle olması gerekendi. Müze olması açısından zincirleri kırdık. Bizde hissediyoruz bunu. Allah nasip ederse gelecek yıllarda ölmez sağ kalırsak Mevlid Gecemize, Ramazan Bayramımızı, Kurban Bayramımızı kılacağız” şeklinde konuştu.

Mevlid Gecesine eda etmek amacıyla gelen vatandaşların yeni tip korona virüs (COVID-19) virüsüne karşı önlem amacıyla maskelerini taktıkları ve sosyal mesafeye dikkat ettikleri görüldü.

selyus