Bahçelievler Belediyesi’nden ‘15 Temmuz Roman Yarışması’

Bahçelievler Belediyesi’nden ‘15 Temmuz Roman Yarışması’

Bahçelievler Belediyesi tarafından 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında yaşananlar ve darbe girişimine karşı verilen mücadeleyi gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen 15 Temmuz Roman Yarışması basın toplantısıyla tanıtıldı. Yarışmada 15 Temmuz’u en iyi anlatan esere 50 bin lira ödül verilecek.

Bahçelievler Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişimini ve darbe girişimine karşı verilen mücadeleyi hafızalarda canlı tutmak, gelecek nesillere aktarmak amacıyla 15 Temmuz Roman Yarışması düzenliyor. 15 Temmuz’daki direnişin hikayesini sanat aracılığıyla kalıcı hale getirmek için düzenlenen yarışmanın basın toplantısı Bahçelievler Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, yarışmanın jüri üyeleri arasında bulunan Prof. Dr. Abdullah Uçman, Cemal Şakar, Sibel Eraslan gibi isimler katıldı. Basın toplantısında yarışmaya katılım koşulları açıklanırken, yarışmayla ilgili merak edilen sorular yanıtlandı. Toplantıda romanlarıyla 15 Temmuz’u anlatan eserler arasında dereceye giren yarışmacılara verilecek ödüller de açıklandı. Yarışmada birinci seçilen esere 50 bin, ikinci olan eser sahibine 35 bin, üçüncüye 20 bin lira ödül verilirken mansiyona layık görülen romana ise 10 bin lira ödül verilecek. Jüriler yarışmacıların romanlarını Türkçe yazması gerektiğini ifade ederken 30 Nisan 2018 saat 17.00’a kadar başvuruların yapılabileceğini ifade etti. Yarışmanın sonuçları ise 2018 yılında Temmuz aynın ilk haftasında açıklanacak.

“BU ROMANLAR GELECEKTE SİNEMA FİLMİ OLACAK”

İnsanlar üzerinde derin izler bırakan 15 Temmuz darbe girişiminin sanat aracılığıyla insanlara aktarılarak geleceğe taşınmasının büyük önem taşıdığını dile getiren Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “İçimizdeki hain bir terör örgütünün FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimine karşı milletimizin direnişi de bu anlamda devletimizin sigortası olmuştur. Bu romanlar gelecekte sinema filmi olacak. Bahçelievler Belediyesi olarak 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin ortaya koyduğu direniş ruhunu ve o gece yaşananları gelecek nesillere aktarabilmek için 15 Temmuz Roman Yarışması’nı düzenlenmeye karar verdik. Roman, hem insanın kendi içsel dünyasına yolculuk hem de toplumun değişimine dönük bir arayışın eseridir. 15 Temmuz gibi milletimizin tarihinde ciddi bir kırılmanın dönüm noktasına ancak romanlar sayesinde anlatılabileceği, anlaşılabileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

selyus