Ana Sayfa YAŞAM 22 Şubat 2023

Bakan Kurum, konteyner kentte yaşayan depremzedeleri ziyaret etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem felaketinden etkilenen Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki tamamlanan ve yapımı devam eden yığma yapılar, konteyner kentler ve prefabrik evlerde incelemelerde bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Emlak Konut ve özel sektör eliyle yürütülen çalışmalar çerçevesinde tamamlanan ve yapımı devam eden yığma yapılar, konteyner kentler, prefabrik evler ve günlük yaşamda ihtiyaç duyulan sosyal donatıların kurulmasıyla birlikte hayat yeniden normale dönmeye başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, koordinasyonunu yürüttüğü Gaziantep’teki deprem çalışmaları çerçevesinde İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, bölgede kurulan konteyner kentlerin içerisinde yer alan gıda, sosyal market ve giyim, erkek kuaförü, bayan kuaförü, anaokulu, oyun parkı, basketbol sahası ve mescitleri tek tek gezerek yetkililerden bilgi aldı.

DEPREMZEDELERİN İHTİYAÇLARINI DİNLEDİ

İslahiye’de konteyner kente yerleşen depremzedeleri ziyaret eden Bakan Kurum, çocukların eğitimi için kurulan alanı inceledikten sonra sabahları ilkokul, öğleden sonra ise ortaokul öğrencilerine yönelik eğitim verecek prefabrik sınıfları gezdi.

Bakan Kurum, beraberinde kendisine eşlik eden önceki Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte prefabrik eve yerleşen Ayşe Alan ile görüştü. “Allah sizlerden razı olsun” diyen Ayşe Alan’a Bakan Kurum ise, “Allah sizlerden razı olsun teyze. Çok geçmiş olsun, başımız sağ olsun” temennisinde bulundu.

Bakan Kurum, hediyeler dağıttığı çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirirken yine bu alanda askerlerin kurduğu çamaşır ve kurutma makinelerini inceledi, yetkililerden gerekli olan diğer ihtiyaçların da giderilmesi talimatını verdi.

selyus