Ana Sayfa YAŞAM 30 Ocak 2016

Bakanlığın bir izahı vardır herhalde!

Sahibinin İsrailli olduğu iddia edilen ve sağlığa zararlı içecekler arasında gösterilen bunun devlet eliyle reklam edilmesinin izahı yoktur herhâlde! Metro İstasyonlarında reklam panolarına asılarak insanlara hoş bir içecekmiş gibi gösterilmesine alet olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın bu konuyla ilgili bir açıklaması var mı?, eğer yoksa bir açıklama yapmasını bekliyoruz!

Bu reklamları gördükçe içiniz sızlıyor mu bilemeyiz? Ancak bizim içimiz sızlıyor! İsmini yazmaktan bile imtina ettiğimiz bu içeceğin sahibinin İsrailli bir Yahudi olduğu iddiaları her geçen gün karşımıza çıkmaktadır. Yıllardır bunu içmeyin, her içtiğiniz İsrail’e mermi olarak gidiyor. O katil İsrail’de Filistin’e sizin aldığınız o içecekleri mermi olarak sıkıyor diye sürekli haber okuyoruz. Bu haberlere cevap niteliğinde karşı haberler okusak ta bir defa İsrail işin içinde olunca, Filistin’e kurşun sıkması inandırıcı geliyor insanlara. 

Velev ki bu bilgilerin kaynağı sağlam değil, zaten bu içecek başlıbaşına zararlı olduğu gibi aynı zamanda mide düşmanı değil mi?

AK Parti teşkilatları başta olmak üzere duyarlı vatandaşların yıllardır bu içeceği alıp Filistin’e kurşun sıkmayın diye sosyal medyadan paylaşımlar yaptığını, bir taraftan da bu içeceğin devlet eliyle reklam edildiğini kim nasıl izah eder bilemeyiz ancak bildiğimiz bir gerçek var ki o da her ne olursa olsun bu içecek hem okkalı gavur malıdır, hem de insan sağlığına zararlıdır…

Türkiye’deki devlet kurumlarına ait olan sosyal tesislerde satışı yasaklanması ve AK Parti’li belediyelerin özellikle konuya duyarlı davranarak iftar sofralarına konulmamasına özen göstermesi boşuna mı?  

Ayrıca sağlığa zararlı olduğuna kanaat getirildiği için bu içeceğin okul kantinlerinde satışının yasaklanmasına ne demeli!

Sahibinin İsrailli olduğu iddia edilen ve sağlığa zararlı içecekler arasında gösterilen bunun devlet eliyle reklam edilmesi yıllardır bu içeceği sosyal medyadan protesto eden duyarlı vatandaşları üzmektedir. Metro İstasyonlarında reklam panolarına asılarak insanlara hoş bir içecekmiş gibi gösterilmesine alet olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nı buradan kınıyoruz.

Çok mu ihtiyacınız vardı bu zararlı içeceklerin reklam paralarına da Metro İstasyonlarını bunlarla doldurdunuz?

selyus