Volkan ÖZTÜRK

Dünden Bugüne

Barnabas İncil’i ve günümüz!

“Alemlerin Rabbi olan Allah tarafından, Mesih’e vahyedileni O’ndan duyduğum gibi, 48 yıl sonra, aynen duyduğum gibi demir nüsha olarak yazıyorum” (Aziz Barnabas)

Bir önceki yazıda Barnabas İncil’ine ait iki nüshanın, Kıbrıs’ta bulunan Barnabas’ın mezarında olduğunu söylemiştik.

1996 yılında Abdullah Çatlı, tuğgeneral Veli Küçük’ün emriyle Kıbrıs’a gidiyor ve Barnabas’ın mezarında bulunan bir nüshayı Türkiye’ye getirdi.

Burada iki rivayet var; birincisi Abdullah Çatlı mezardan kendisi alıp getiriyor, ikincisi mezarı soymak, incili almak isteyen uluslararası güçlerin elinden son anda kaçırıp Türkiye’ye getirdi.

Getirdikten yaklaşık altı ay sonra 3 Kasım 1996 yılında Susurluk’ta meydana gelen bir trafik “kazası”nda öldü. Tuğgeneral Veli Küçük bu kaza için “o araç hiç bir şekilde İstanbul’a ulaşamayacaktı” demişti. Abdullah Çatlı’nın Kıbrıs’ta fotoğraflarını çeken ve bu olayı araştıran gazeteci Kutlu Adalı kısa bir süre sonra evinin önünde vurularak öldürüldü. Yine Muhsin Yazıcıoğlu, bu kitabı okudu ve kitabın filmini çekmek istiyorum dedikten kısa bir süre sonra, yaklaşık üç hafta sonra bir helikopter “kazası”nda hayata gözlerini yumdu.

Türkiye’de ÖHD (Özel Harp Dairesi) incile el koydu ve Kemal Başer, Sami Karamısır ve Hayri Üründül paşaların bilgisi dahilinde güvenli bir yerde muhafazaya alındı.

Barnabas İncili ile ilgili bir diğer rivayette şöyle; Uludere’de (o dönemlerde Hakkari şimdi ise Şırnak ilimizde) bir mağarada eski bir kitap bulundu. Bu kitap Malatya milletvekili Hakkı Şengül’e ulaştırıldı. Kitap Aramice olduğu için okunamıyordu. Bu kadim lisanı bilen çok uzman yoktu. Hamza Hocagil bu dili bilen çok az sayıda uzmandan biriydi. O, kitabı tercüme etti ve bunun Barnabas İncili olduğunu söyledi. Kitap yine yukarıdaki hikaye gibi ÖHD’ye teslim edildi ve muhafazaya alındı.

Hamza Hocagil yaptığı tercümeden, Barnabas İncilinin bir nüshasının Golan’da (İsrail kontrolünde bir yer) oluğunu öğrendi. İsrail eski başbakanı İzak Rabin’in torunu Viktorya Rabin’in yardımı ile bölgede bir kazı yapıldı ve Barnabas İncili bulundu. Viktorya Rabin bu kitabı okudu ve Müslüman oldu. Dünyaya bu kitabı anlatmak istedi fakat öldürüldü. Bu da başka bir rivayet.

Birde işin dini boyutu var. O da şöyle; ahir zamanda gerçek İsevilerle müslümanların birleşeceği, Mesih’in gelerek bu birlikteliğin lideri olacağı ve dünyaya barış ve huzurun geleceğine dair bir inançta söz konusudur. Acaba bu birleşmeyi sağlayacak olan şey Barnabas İncili olabilir mi?

Bir gizem, bir sır olarak Barnabas İnciline ait böyle bir sürü rivayetten sonra, bütün bunların sonucunda aklımıza takılan bir sürü soru işareti ile başbaşa kalıyoruz.

Volkan Öztürk

selyus