Ana Sayfa YAŞAM 12 Aralık 2014

Basın Danışmanları bu ay Kadıköy’de buluştu

Basın Danışmanları Platformu’nun Kadıköy’deki toplantısında gazeteciliğin sorunları gündemdeydi.

Basın Danışmanı, İletişim Koordinatörü, Basın Şefi, Basın Sorumluları arasında tanışma, kaynaşma, fikir alışverişini sağlama amacıyla kurulan Basın Danışmanları Platformu’nun Aralık ayı toplantısı, 9 Aralık Salı günü Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Moda Khalkedon Tesisleri’nde düzenlenen toplantı, Platform Genel Sekreteri ve Beykoz Belediyesi Basın Danışmanı Abdurrahman Cüneyd Fidancı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Toplantıda gazeteci ve belgesel yapımcısı Rıdvan Akar ile toplantının konuk konuşmacısı T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın, basın danışmanlığı ve gazetecilik mesleğine ilişkin saptamalarını paylaştılar.
Platformun amaç ve hedeflerini anlatan Basın Danışmanları Platformu Başkanı ve Bağcılar Belediyesi Basın Danışmanı Abdullah Arıdoru “Hedefimiz, kendi işimizi yapmak. İşimize, ilçemize daha fazla nasıl katkı sağlayabiliriz düşüncesinden hareketle kurulduk. Her yeni gün sektörle ilgili yeni şeyler öğreniyoruz” dedi.

Rıdvan Akar ise siyasi kutuplaşmaların arttığı, özellikle gazetecilik mesleği açısından ciddi sıkıntılara yol açtığı bir dönemde, Basın Danışmanları Platformu’nun yaptığı çalışmaları kayda değer bulduğunu ifade etti. Basın danışmanlığının doğası gereği zor ve sıkıntılı bir iş olduğunu bildiğini belirten Akar, mesleki sıkıntılara rağmen meslektaşlarına sakin kalmaları tavsiyesinde bulundu.

GAZETECİLİK İTİBAR SORUNU YAŞIYOR

Sosyal medyanın önemi ve bu alandaki gelişmeleri değerlendiren T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın, internetin gazetecilik mesleği açısından tarihte benzeri olmayan bir imkân sunduğunu söyledi. Türkiye’de gazetecilik mesleğinin itibar sorunu yaşadığını, mesleğin icrası aşamasında farklı nedenlerle sıkıntılar yaşandığını da ifade eden Akın, “Gazetecilik para kazanılabilen bir iştir. Doğru yapıldığında, doğru enformasyon ihtiyacının, iktisadi bir değeri vardır. Başka bir şeyin sübvansiyonuna, desteklemesine ihtiyacı olan bir meslek aslında değildir. Biz bunu çok küçük ölçekte yapıyoruz” dedi.

Mustafa Sürmeli / GK

Etiketler:
selyus