Ana Sayfa YAŞAM 1 Ocak 2021

Basın İlan Kurumu’nun topa girmesi gerekli miydi?

Basın İlan Kurumu, sözcü paçavrasında çıkan felaket ve gözyaşı manşet haberinde alt başlıkta Ayasofya Camii’ne yer vermesi üzerine harekete geçti. Kurumunun böyle bir şey yapmasına gerek varmaydı? Kurumun bu açıklamasından sonra, sözcü paçavrası haberle ilgili kıvırarak masum bir role bürünüp okur kitlesini ikiye katlamaz mı?

Zaten başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yetkililer ve siyasiler yeterince açıklama yaparak tepkilerini vermedi mi? Basın İlan Kurumu acele davranarak tepkileri üzerine çekmiş olmadı mı?

BASIN İLAN KURUMU’NUN AÇIKLAMASI

Ayasofya’nın ibadete açılmasını 2020’nin felaketleri arasında göstererek büyük tepki çeken Sözcü Gazetesinin skandalına Basın İlan Kurumu (BİK) da kayıtsız kalmadı. BİK, Sözcü gazetesinin Ayasofya’nın açılışını hedef alan manşeti hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

Kurumdan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Sözcü gazetesinin 1 Ocak 2021 tarihli ‘2020’nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı’ manşetli haberinde Ayasofya’nın cami hüviyetine geri döndürülmesi felaket olarak yorumlanmıştır. Bu haber toplumun farklı kesimlerinde ciddi tepkiye yol açmış, maşeri vicdanı yaralamıştır.

Basın Ahlak Esasları hakkında 129 sayılı Genel Kurul kararının ilgili hükümlerine göre gazetenin bu haberi resen ele alınıp, gerekli işlemler başlatılacaktır.” Türkiye gazetesinin

selyus