Ana Sayfa YAŞAM 30 Eylül 2017

Başkan Çağırıcı’dan Bağcılarlılara aşure ikramı

Bağcılar Belediyesi, Muharrem Ayı dolayısıyla Bağcılar’da 20 bin vatandaşa aşure ikramında bulundu. Etkinlikte aşurenin üzerine narlardan yapılan Türk bayrağı vatandaşların beğenisini kazanırken, aşure kazanının başına geçen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da vatandaşlara aşure dağıttı.

Bağcılar Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla 20 bin vatandaşa aşure dağıttı. Güneşli Merkez Cami önünde gerçekleşen etkinliğe katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, aşure kazanının başına geçerek vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Başkan Çağırıcı’nın paylaşma duygusunun önemine dikkat çektiği etkinlikte çok sayıda vatandaş sıcak aşurenin tadına bakabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşların isteğine göre sıcak ve soğuk aşurelerin dağıtıldığı etkinlikte, aşurenin üzerine narlardan yapılan Türk bayrağı ise vatandaşların beğenisini kazandı. Birçok vatandaş Türk bayraklı kazandan aşure alabilmek için kıyasıya yarışırken kimileri aşurenin üzerinde oluşturulan Türk bayrağının fotoğrafını çekti. Dev kazanlarda hazırlanan aşureler üzerine fındık, ceviz ezmesi ve nar konularak ikram edilirken, sıcak aşureleri tadan vatandaşlar aşureye tam not verdi

“20 BİN KİŞİYE AŞURE İKRAMINDA BULUNUYORUZ”

Birçok farklı ürünün aşurenin içerisinde oluşturduğu güzelliği toplumda yer alan bireylere benzeten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Öncelikle herkesin Muharrem Ayı’nı tebrik ediyorum. Birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşliğin iyi bir noktaya ulaştığı Muharrem Ayı’nda başta komşularımız evlerindeki malzemelerle aşure pişirerek, ikram ederler. Bu güzel bir duygu aynı zamanda komşuluğunda bir görevi. Biz de Bağcılar Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da 20 bin kişiye aşure ikramında bulunuyoruz. Aşure dediğimizde aklımıza Kerbela, Nuh’un Gemisi geliyor. Öncelikle tüm Kerbela şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Rabbim bu toplumda bir daha öyle nifak tohumları ekilmesine de fırsat vermesin diye dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİR ÇOK KARIŞIM BİR ARAYA GELİYOR AYNI TOPLUMDAKİ GİBİ”

Muharrem Ayı’nın ve insanlar arasındaki paylaşmanın önemine dikkat çeken Elif Söğüt isimli vatandaş, “Komşularım eş, dost getiriyor, sağ olsunlar yapmaya pek fırsatım olmadı. Güzel lezzetli, bereketli oluyor. Komşular arasındaki muhabbeti arttırıyor, güzel bir gelenek. Bağcılar Belediyesi’nin yaptığı bu etkinlik de güzel, ilk defa katılıyorum. Bir çok karışım bir araya geliyor aynı toplumdaki gibi aşuredeki maddeler de böyle” diye konuştu.

“BURADA İKRAM ETMEK GERÇEKTEN GÜZEL BİR ŞEY”

İnsanlar arasındaki paylaşma, birlik ve beraberlik gibi duyguların önemini dile getiren Mustafa Kurtulmuş, “Müslüman bir ülkede bunu yapmaları güzel bir şey. Aşureyi yiyeyim yemeyeyim önemli değil. Ama bu insanlara burada ikram etmek gerçekten güzel bir şey” dedi.

selyus