Ana Sayfa YAŞAM 25 Haziran 2015

Başkan Can 4 bin kişiyle aynı sofrayı paylaştı

Ümraniye Belediyesi’nin mahalle iftarları tüm hızıyla devam ediyor. 4 bin kişinin konuk olduğu iftar sofrası Elmalıkent, Kazım Karabekir, Dumlupınar, Topağacı, Saray ve İnkilap Mahalle sakinleri için kuruldu.

Ümraniye Belediyesi’nin mahallelere yönelik iftar yemekleri devam ediyor. Ramazan ayının getirdiği kardeşlik ve yardımlaşma duygularının hep beraber yeniden yaşandığı iftar sofrasına bu kez Elmalıkent, Kazım Karabekir, Dumlupınar, Topağacı, Saray ve İnkilap Mahalleri’nde ikamet eden vatandaşlar oturdu. Özyavuz Caddesi’nde verilen yemeğe Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Altuğ Karataş, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu ve yönetimi, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye birim müdürleri, AK Parti Mahalle Başkanları, STK Temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı.

Ümraniye Belediyesi’nin birçok noktada iftar yemeği verdiğini belirten AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, “ Her akşam sokak iftarlarının yanı sıra Nikâh Sarayı’nda da hemşehri derneklerine yönelik iftar yemeği veriliyor. Çünkü Ramazan ayı paylaşma ayıdır! Bugün de burada bu sokağı baştan aşağı dolduran ve iftar sofrasını bizimle birlikte paylaşan tüm mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum” dedi.

“BAŞIMIZA BOMBALAR YAĞMIYOR. GÜVEN VE HUZUR İÇİNDE YAŞIYORUZ”

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeği öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bu muhteşem manzarayı oluşturan siz değerli mahalle sakinlerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ramazan-ı Şerif’iniz mübarek olsun. Rabbim tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Allah’ın bu güzel nimetlerinin farkında olmalıyız! Başımıza bombalar yağmıyor. Güven ve huzur içinde yaşıyoruz. Yavrularımızın sıcaklığı ile Ramazan sofralarında oturmanın hazzını ve lezzetini yaşıyoruz. Dünya’nın dört bir yanında zulüm altında inleyen kardeşlerimizi bir kez daha hatırlayarak, onlar için yürekten dua etmeliyiz. Rabbim inşallah onların üzerindeki zulmü en yakın zamanda kaldırsın” dedi.

Zulümden kaçarak Türkiye’ye sığınan 2 milyon insanın olduğu belirten Başkan Hasan Can, “ Bu nasıl bir güzelliktir ki, Ramazan sofrasında kardeşlerimizle beraberiz. Bu Allah’ın bir lütfu ve ikramıdır. Allah bize mazlumlara yardım etme nimetini nasip ettiği için şükretmemiz gerekiyor” dedi.

Tüm mahalle sakinlerine seslenen Başkan Hasan Can, “ Kazım Karabekir, Dumlupınar, Topağacı ve Elmalıkent bizim gözümüzün nurudur. Çünkü bugüne kadar bize en çok sevgi gösteren ve destek veren kardeşlerimizin bulunduğu mahallelerdir. Bizim de en fazla hizmet etmeye çalıştığımız mahallelerdir. Bu vesileyle Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Daha nice Ramazanlara kavuşmak dileğiyle” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Etiketler:
selyus