Ana Sayfa YAŞAM 22 Temmuz 2017

Başkan Can, Kadırga Yayla Festivali’nde

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Belediyesi ile Gümüşhane Belediyesi arasında kardeş şehir protokol anlaşmasını imzalamak ve Ümraniye Belediyesi tarafından Gümüşhane’de yapılacak olan aşevinin temel atma programı için Gümüşhane’ye gitti.

Sabahın erken saatlerinde Trabzon’da olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Zigana Dağı’nda Meşhur Zehir Hüseyin Tesisleri’nde, Gümüşhane Belediyesi’nin ev sahipliğinde kahvaltı programına katıldı. Ardından Başkan Hasan Can, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ile Zigana Dağı’nda hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Başkan Hasan Can, Gümüşhane Limni Gölü Tabiat Parkı’nı gezdi.

Yoğun bir programla güne başlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Gümüşhane Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Kadırga Yayla Festivaline katıldı. Festivale; Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile eşi Saliha Can’ın yanı sıra; Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalde bir konuşma gerçekleştiren Başkan Hasan Can, “Kadırga Yayla Festivali’nde sizlerle birlikte olmak bizleri fevkalade mutlu etmiştir. Gümüşhane’de Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri adına yapılacak olan Ahmet Ziyaüddin Aşevi’nin temel atma programları için buraya geldik. Allah birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi hep beraber Türkiye oluşumuzu daim eylesin” dedi. Başkan Hasan Can, Kadırga Şenlikleri’nin hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmalarını sonlandırdı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, ”Allah’ın mağfireti hepimizin üstüne olsun günümüz hayırlı olsun, çok değerli Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can bizleri kırmayarak aramıza katıldı. Ben sizlerin adına İl Valimiz ve bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyor ve Ahmet Ziyaüddin  Aşevi’nin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş festival programında bir selamlama konuşması gerçekleştirerek, “Bugün burada Geleneksel Kadırga Yayla Festivalini siz değerli kardeşlerimizle birlikte yaşıyoruz” dedi. Festivale katılımlarından dolayı Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve diğer şehir belediye başkanlarına teşekkür ederek konuşmalarını sonlandırdı.

Geleneksel Kadırga Yayla Festivali’nden sonra Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve diğer misafirler, Gümüşhane Ataç Konağı’nda, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından misafir edildi.

 

selyus