Ana Sayfa YAŞAM 24 Haziran 2017

Başkan Can, “Sahur Bereketi” programının canlı yayın konuğu oldu

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Akit TV’nin Tantavi Sosyal Tesisleri önünden canlı olarak yayınlanan ve bu Ramazan sonuncusu gerçekleştirilen “Sahur Bereketi” programının canlı yayın konuğu oldu.

Niyazi Gedik’in sunduğu Sahur Bereketi programının son konukları Başkan Hasan Can ve Yardımcısı Mesut Özdemir oldu. Ümraniye Belediyesi Tantavi Sosyal Tesislerinin bahçesinden yayın yapan programda Ramazan ayı boyunca belediye tarafından yapılan faaliyetlerden bahseden Başkan Hasan Can, Bölge iftarları, Ramazan etkinlikleri, hemşehri iftarları, düğün salonlarında iftarlar gerçekleştirdik. Ramazan sofralarımız her geçen yıl daha da kalabalıklaşıyor ve bereketleniyor” dedi. Başkan Hasan Can, 15 Temmuz Şehitler Meydanına yapılacak otoparktan ve meydan projesinden bahsetti.

Sosyal Market ve Sosyal Kart’larla birlikte Gıda Bankacılığı Derneği’nden de bahseden Başkan Hasan Can, bir kaç gün önce İstiklal Mahallesinde temeli atılan yeni Sosyal Hizmetler Binası hakkında da bilgi verdi. Ümraniye’ye kazandırılan diğer kalıcı eserlerden ve yapılacak projeler ile Ümraniye’deki Ulu Cami’nin de içinde bulunacağı külliyeden de bahseden Başkan Hasan Can, “Bu eserleri yapmayı nasip ettiği için Allah’a şükürler olsun” dedi.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir de; Bulgaristan’da bulunan ve eski bir Müslüman-Türk kasabası olan Eski Cuma Yeri’ne bağlı Cevizli Kalfaköy’e belediye tarafından verilen iftar vesilesiyle gerçekleştirdiği ziyareti ve Ümraniye Belediyesinin burada inşa ettirdiği camiyi anlattı.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nden ve sonrasında tutulan Demokrasi Nöbetlerinde belediyenin yaptığı çalışmalardan da bahseden Başkan Hasan Can, Evlat çizgi filmi, o gece tankın ezdiği ve belediye bahçesinde sergilenen araç, !5 Temmuz’la ilgili seminer ve sempozyumlar gibi faaliyetleri de anlattı. Ramazan ayının sonuna geldiklerini söyleyen Başkan Hasan Can, “Bu güzel ayın tamamında Ümraniyelilerle bir aradaydık. Rabbim tekrarına kavuşmayı nasip etsin. Hayırla bayrama ulaştırsın, oruçlarımızı kabul etsin” diyerek belediyenin gelenekselleşen bayramlaşma programlarını anlattı.

selyus