Ana Sayfa YAŞAM 5 Şubat 2017

Başkan Can, Ümraniyelilerle sabah namazında buluştu

Ümraniye Belediyesinin katkılarıyla Ümraniye Müftülüğü ve Tüm Cami Gençlik Kollarının düzenlediği sabah namazı programında Başkan Can, Ümraniye İlim Sarayı Camiinde Ümraniyelilerle sabah namazında buluştu.

Ümraniye’nin en büyük camisi olan İlim Sarayı Camiinin tamamının dolduğu sabah namazı programına İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ile Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Belediye Başkan Yardımcıları, ilçe imamları, birim müdürleri, Tüm Cami Gençlik Kolları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2000’in üzerinde gencin katıldığı programda namaz öncesi Kur’an tilaveti ve dualar yapıldı. Sonrasında Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın müezzinliğini yaptığı sabah namazı kılındı.

Sabah namazı eda edildikten sonra Osman Osmanoğlu Hoca’nın, cemaatin de büyük ilgi ile dinlediği Kuran tilaveti gerçekleşti.

Ardından Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, gençlerin bu denli yoğun katılımıyla gerçekleşen sabah namazı programından çok memnun kaldığını dile getirdi ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANI HASAN CAN: “BU ÜLKENİN EN ÖNEMLİ ZENGİNLİĞİ GENÇLERİMİZDİR”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da bir konuşma gerçekleştirdi. Sabah namazı programlarının yoğun katılımlarla ve özellikle gençlerin katılımlarıyla gerçekleşmesinden mutlu olduğu dile getiren Başkan Hasan Can, “İnanıyorum ki bu ülkenin en önemli zenginliği gençlerimizdir. Bizim gençlerimiz zeki, akıllı ve dünya gençliğinden daha güzel şeyler üretecek yetenektedirler” dedi ve konuşmasını 15 Temmuz gecesi gençlerin vatanını korumak için verdiği mücadelelerden bahsederek sonlandırdı.

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, “Bu sabah namazı buluşmalarında elbette ki gençlerle birlik olmak çok benim için çok anlamlıdır. Sabah namazında olmak çok yüce ama gençlerle olmak çok daha yücedir” dedi ve konuşmasına Fatih-ı Şerif ile son verdi.

Konuşmalarından ardından Ümraniye Belediyesi sıcak çorba ve çeşitli ikramlarla cemaatin içini ısıttı. Sabah namazı programı gençlerle protokolün fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

selyus