Ana Sayfa YAŞAM 1 Aralık 2015

Başkan Demircan, “Kaliteli işgücü önemli”

“Beyoğlu’nda Kadının İş Gücüne Katılımına Bir Adım Daha” projesinin tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “İnsanlar kariyerlerinin planlanmasını bekliyorlar. Bunu yapmak için kaliteli iş gücünü oluşturmak lazım.”

Beyoğlu Kaymakamlığı’nın “Beyoğlu’nda Kadının İş Gücüne Katılımına Bir Adım Daha” projesinin tanıtım toplantısı Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Taksim CVK Hotel’de gerçekleştirildi. Programa, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. Slayt gösterisiyle tanıtımı yapılan proje, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

İNSANLAR YAŞANABİLECEK İYİ BİR ŞEHİR, EĞİTİM VE İŞ İSTİYOR

Programda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sultan Fatih Han’ın ‘Hedefimiz bir şehir kurmak ki o şehirde ahali mutlu ve huzurlu yaşasın’ şeklindeki sözlerini hatırlatarak, “İnsanlar 2015 yılında şehirlerden 3 şey anlıyor ve bekliyor. Bunlardan birincisi güvenli ve iyi barınabileceğimiz yerler, ikincisi iyi eğitim, üçüncüsü ise iyi iş ve aş bekliyor. İnsanlar keşfedilmeyi bekliyorlar, kariyerlerinin planlanmasını bekliyorlar. Bunu yapmak için kaliteli iş gücünü oluşturmak lazım. İşe bugün burada değerli kaymakamımızın liderliğinde yapılmak istenen bu bakış açısının bir parçasıdır.” şeklinde konuştu.

“YAVRULARIMIZ BEYOĞLU’NDAKİ İŞ İMKÂNLARINDAN SONUNA KADAR FAYDALANIYOR”

Başkan Demircan, eğitim dönemini kaçırmış daha sonradan bu işe nasıl eklenebilirim diye gayret eden gençlerin ve kadınların bir yerden işe entegre olmak istediklerini de belirterek, “Beyoğlu kültür ve turizm yeridir. Gençlerimizin geleceğe bakışı o kadar iyi değildi ama şimdi yavrularımızın çoğu Beyoğlu’ndaki iş imkânlarından sonuna kadar faydalanıyor.” ifadelerini kullandı.

“NE ZAMAN ELİMİZİ UZATSAK ELİMİZ BOŞ KALMIYOR”

Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi ise yaptığı konuşmada, bugün geri kalmış toplumların en önemli sorunlarından birisinin kadının iş gücüne katılımındaki yetersizlikten kaynaklandığını belirterek, “Toplumun yarısı kadın, bu nedenle birlikte yürüyeceğiz. Biz bu maksatla kadınlarımızı daha donanımlı hala getirmek ve onları sosyal hayata daha güvenli katılımını sağlam amacıyla bu işe atıldık. Beyoğlu Belediyesi her işte olduğu gibi burada da yanı başımızda. Ne zaman elimizi uzatsak elimiz boş kalmıyor, teşekkür ederim başkanım.” Şeklinde konuştu.

800 KİŞİYE ÜCRETSİZ İŞ EĞİTİMİ VERİLECEK

İstanbul Valiliği, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TURİNG, MÜSİAD, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, KOSGEB ve Kültür Kenti Vakfı’nın da destek verdiği projeyle 800’den fazla kişiye ücretsiz eğitim verileceği belirtiliyor.

İlginizi çekebilir

YETİŞ BAŞKAN

YETİŞ BAŞKAN

selyus