Ana Sayfa YAŞAM 18 Ocak 2020

Başkan Döğücü, “Amacımız, İdlip’deki mazlum kardeşlerimizin yüzlerinde açan tebessüme vesile olabilmek”

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, “Zorlu kış şartlarında o insanların yaşamlarını kolaylaştırmak adına destek olmaya çalışıyoruz. İdlip’deki mazlum kardeşlerimizin yüzlerinde açan tebessüme vesile olabilmek için yola çıkan insani yardım tırımızı uğurluyoruz”

Sancaktepe Belediyesi, iç savaş nedeniyle yıllardır büyük sıkıntılar yaşayan Suriyeli mazlumların yaralarını bir nebze sarabilmek adına yardımlarını sürdürüyor. Esed rejiminin bombardımandan kaçarak Türkiye sınırına yakın çadırlara yerleşen İdlipliler için yardım kampanyası düzenleyen Sancaktepe Belediyesi, bölgeye, içerisinde gıda ve giyecek malzemelerinin yanı sıra battaniyelerin yer aldığı yardım TIR’ını dualar eşliğinde uğurladı.

“YÜZBİNLERCE İNSAN YENİDEN TÜRKİYE SINIRINA GELDİ”

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü yaptığı konuşmada: “İç savaşın başlamasının ardından geçen 9 yılda maalesef oradaki zulüm bitmedi. Batılı ülkelerin kendi çıkarlarını uygulamak adına çıkardıkları kaos nedeniyle milyonlarca masum kişi evlerinden, yurtlarından oldu. Güvenli bölge olarak oluşturulan İdlip’e şuan bombalar atılıyor. Yüzbinlerce insan yeniden Türkiye sınırına geldi. Zorlu kış şartlarında o insanların yaşamlarını kolaylaştırmak adına destek olmaya çalışıyoruz. İdlip’deki mazlum kardeşlerimizin yüzlerinde açan tebessüme vesile olabilmek için yola çıkan insani yardım tırımızı uğurluyoruz” şeklinde konuştu.

selyus