Ana Sayfa YAŞAM 27 Eylül 2017

Başkan Hilmi Türkmen, “Asıl hayat, ikinci baharda yaşanır”

Üsküdar Belediyesi tarafından yenilenen İkinci Bahar Kahvesi ile ilgili açıklama yapan Başkan Hilmi Türkmen, “Biz kadim huzurun diyarı dediğimiz Üsküdar’da eğer ki huzuru tam anlamda tesis edeceksek büyüklerimizi ihmal edemeyiz. Asıl hayat, ikinci baharda yaşanır.”

Üsküdar Belediyesi’nin 60 yaş üzerindeki yaşlılar için özel olarak düzenlediği İkinci Bahar Kahvesi yenilendi.

Üsküdar Uncular Caddesi üzerinde yer alan İkinci Bahar Kahvesi yaz boyunca devam eden tadilat çalışmalarının sona ermesinin ardından yepyeni haliyle kapılarını yeniden açtı.

Üsküdar’da emeklilerin hoş vakit geçirmeleri için hizmete açılmış İkinci Bahar Kahvesi, yeni yüzüyle emeklilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Üsküdar’da her mevsimin bahar ve her mevsimin bir güzellik olduğuna vurgu yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Biz de bu güzelliklerden esinlenmiş olacağız ki ‘İkinci Bahar Kahvesi’ ismini koyduk. Geleneğimiz, inancımız, aldığımız siyasi ve sosyal kültürümüz bize büyüklerimize saygıyı emreder. Biz kadim huzurun diyarı dediğimiz Üsküdar’da eğer ki huzuru tam anlamda tesis edeceksek büyüklerimizi ihmal edemeyiz. Asıl hayat, ikinci baharda yaşanır. Ülkemize emeği geçmiş sizlere hizmet etmek bizim en mukaddes vazifemizdir. Hepimiz yaşadığımız toplumdan, çevremizden, sevdiklerimizden vefa görmek isteriz. Emeklerimizin boşa gitmediğini, hayatımızı boşa harcamadığımızı bilmek isteriz. Torunlarımızla kucaklaşmak ve mutluluğu yaşamak isteriz. Bu düşüncelerle, huzur şehri Üsküdar’ımız, emekli dostlarımızın daha huzurlu yaşamasına, huzura kapı aralamasına vesile olacak yeni bir mekâna kavuşuyor. Bir dostluk, kardeşlik, paylaşım merkezi, bir sohbet, muhabbet, mutluluk ortamı burada hayat buluyor” dedi.

selyus