Ana Sayfa YAŞAM 30 Aralık 2014

Başkan Türkmen, “Hayatı paylaşmak için engel yok”

Üsküdar Belediyesi’nin düğün ve kına masraflarını karşıladığı engelli çift Zehra Koru ile Murat Konuk’un nikâhlarını Başkan Hilmi Türkmen kıydı.

Üsküdar Belediyesi’nin kına ve düğün masraflarını karşıladığı engelli çift Zehra Koru ile Murat Konuk’un Bulgurlu Semt Konağı’ndaki nikâhlarını Başkan Hilmi Türkmen Kıydı. Başkan Türkmen imzalarının atılmasından sonra “Hayatı paylaşmak için engel yok” diyerek nikâh cüzdanını gelin hanıma verdi.

Konuklara yemek servisi olarak, etli pilav, ayran, salata ve şeker pare ikram edildi. Saat 13.00’te başlayan düğüne Başkan Hilmi Türkmen 14.30’da katıldı. Salona girişinde davetlilerden büyük ilgi gören Başkan Türkmen, herkesin elini tek tek sıkarak kendisine ayrılan masaya oturdu. Sonrasında Zehra Koru ve Murat Konuk çiftinin gelmesiyle nikâh merasimine geçildi.

GÖRÜCÜ USÜLÜYLE GELEN MUTLULUK

Bir yıl önce yakın çevreleri tarafından tanıştırılan Zehra Koru ve Murat Konuk çifti tanımanın ardından sosyal paylaşım sitesinde konuşmaya devam etti. Muhasebecilik yapan 41 yaşındaki Murat ile ev kızı olan 39 yaşındaki Zehra zaman içerisinde birbirlerine aşık olup evlenmeye karar verdi. Aileleriyle durumu paylaşıp desteklerini alan engelli çift, Üsküdar Belediyesi’ne gelip evlenme isteklerini bildirdi. 
Bulgurlu Semt Konağı’nda yapılan kına gecesinin ardından Mevlitli düğün ile dünya evine giren çiftin düğün ve kına masrafları Üsküdar Belediyesi tarafından karşılandı. Çiftin nikâhını kıyan Başkan Hilmi Türkmen mutlulukları gözlerinden okunan çifte düğün hediyesi olarak bir kese altın hediye etti.

“HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK”

Kıydığı nikâhın farklı ve ayrı bir güzelliği olduğunu dile getiren belediye başkanı Hilmi Türkmen, “Bizler görevimiz gereği sayısını hatırlamayacağımız kadar nikâh kıydık. Bugünkü nikâh gerçekten çok farklı oldu” dedi.
Başkan Türkmen, “İki tane kardeşimiz belli bir engel durumları var ama biz hep diyoruz ki hayatı paylaşmak için engel yok. Bu sözün ne kadar doğru bir söz olduğunu altının doldurulmak istenirse hemen kolayca doldurulduğunu bugün gördük. Zeliha ve Murat çifti çiçeği burnunda çiftimiz hayatı paylaşma adına hiçbir engel tanımadılar. Bir takım engel durumları var ama onların sevgi ile aşkla, saygıyla bertaraf edileceğini ve inşallah hayatı paylaşmak için bir engel olamayacağını bugün sizlerde gördünüz, buradaki herkes gördü, durumlarının engel teşkil etmediğini gördü. Ve nikâhlarını kıymış olduk evlendiler. Onlara güzel bir birliktelik diliyoruz. İnşallah bu evlilik hayatlarına çıkan engelleri de kolayca aşmalarına vesile olsun”

“KENDİMİ HİÇ BİR ZAMAN ENGELLİ OLARAK GÖRMEDİM”

Tanışalı bir sene olduğu söyleyen Zehra Koru, “Murat ile internet üzerinden konuştuk sonrasında görüşmeyi teklif etti, bende kabul ettim. Adrenalin için görüşmeyi kabul ettim ve sonunda gelinlik giydim. Kendimi hiçbir zaman engelli görmedim görmeyi de düşünmüyorum ”dedi. 
Kendisi gibi engelli olan kişilere korkmamalarını tavsiye eden Zehra “Aileden ayrılmak çok üzücü bir şey ama diğer tarafta aile kurmak bir yuvan olması güzel bir şey ”şeklinde konuştu.

Etiketler:
selyus