Ana Sayfa YAŞAM, YEREL YÖNETİMLER 8 Mayıs 2019

Başkan Türkmen, şehit yakınları ve gazilerle iftar sofrasında buluştu

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, şehit ve gazi aileleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Başkan Türkmen, iftar sonrası misafirleriyle tek tek ilgilenerek gönül bağını güçlendirdi…

Üsküdar Belediyesi tarafından Ramazan ayının başlamasıyla birlikte şehit ve gazi aileleri ile gaziler için iftar yemeği düzenledi. Mehmet Çakır Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar yemeği programına Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile çok sayıda şehit ve gazi ailesi ile yakınları katılarak bir araya geldi. Yaklaşık bin 200 kişinin katıldığı programda iftar öncesi Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Daha sonra akşam ezanının okunmasıyla hep birlikte oruçlar açıldı. Başkan Türkmen ve Kaymakam Demiryürek, misafirlerle tek tek ilgilendiler.

BAŞKAN TÜRKMEN’DEN DUYGUSAL KONUŞMA

Yapılan iftarın ardından konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “İnşallah Ramazanı sağlık sıhhat içerisinde tamamlamayı, Ramazana layık ibadetlerle, hayır hasenatlar ile değerlendirmeyi, sağlık içerisinde bayrama kavuşmayı Cenab-ı Allah cümlemize nasip etsin. Bu güzel şehrimizin sakinleri olarak, bu güzel şehrimizde şehit olmuş aziz şehitlerimizin yakınları olarak, gazilerimiz olarak huzur içerisinde, sükut içerisinde yarınlara daha emin, daha güvenilir bir ortamda devam ediyorsak elbette bu Allah’ın bir lütfu sonrasında da aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin vefakarlığı sayesinde olmuştur” dedi.

selyus