Ana Sayfa YAŞAM 5 Kasım 2018

Başkan Uysal, Alimlerle buluştu

İstanbul’da düzenlenen Dünya Müslüman Alimler Birliği 5. Genel Kurulu’nun açılışında konuşan Başkan Mevlüt Uysal, “Bütün insanlığa barış ve huzur getirmek için gönderilen bir dinin mensupları olarak, inşallah bütün insanlığın sorunlarına da çözüm arayacağız. Önce kendi problemlerimizi göreceğiz ki dinimizin bütün insanlığa sunduğu çözümü onlara aktarabilelim. Bunu inşallah siz alimler yapacaksınız” dedi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği 5. Genel Kurulu İstanbul’da başladı. Dünya’nın birçok ülkesinden ve ülkemizden 1000 İslam Alimi, Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin 5. Genel Kurulu kapsamında İstanbul’da bir araya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf El-Kardavî, önceki dönem Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de katıldığı toplantının açılış töreninde konuştu.

“ALİMLER PEYGAMBERLERİN VARİSLERİDİR”

Dünyada İstanbul gibi 1500 yıl 3 büyük medeniyete başkentliği yapmış başka bir şehir olmadığını belirten İBB Başkanı Mevlüt Uysal, “Siz İslam alimlerini müjdelenmiş şehir İstanbul’da ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Bütün dünyadan gelen İslam alimleri olarak, sizler misafir değil, asırlarca İslam’a başkentlik yapmış İstanbul’da ev sahibisiniz” dedi.

selyus